Как да изградим здрава и успешна връзка
Любов и партньорство

Как да изградим здрава и успешна връзка

Щастливата и успешна връзка може да бъде постоянен източник на подкрепа и щастие в живота. Тя може да укрепи всички аспекти на вашето благополучие — от вашето физическо и психическо здраве до вашето професионално представяне и взаимоотношения с колегите. От друга страна, когато връзката ви с партньора не е удовлетворяваща и здрава, това ще вреди на всеки аспект от живота ви.

Повечето хора вярват, че любовта е достатъчна, за да пребъде една връзка. Но това съвсем не е така. Пълноценните и удовлетворяващи взаимоотношения изискват постоянна ангажираност и готовност да се адаптирате и да живеете в съзвучие с партньора си. Независимо дали желанието ви е да поддържате здрави и взаимоотношения, или искате да поправите минали щети, тези съвети могат да ви помогнат да изградите грижовен и траен съюз.Трябва да приемете факта, че вашето щастие зависи от вас, а не от вашия партньор. Много хора изпадат в заблуда, че щастието зависи изцяло от тяхната половинка. Често това са хора с ниска самооценка и самочувствие. Те се самоопределят от мнението, желанията на другия. По този начин те оказват огромен натиск и това може до доведе до разпадане на връзката, а не до нейното заздравяване.

Как да изградим здрава и успешна връзка

4 начина да не бъдете досадни във връзката

10 характеристики на романтичната връзка

 

Kак да изградим здрава и успешна връзка

Правете компромиси, но не жертви

съвети за успешна връзка
как да изградим здрава и успешна връзка

За да се изгради една здрава и успешна връзка, човек трябва да прави необходимите компромиси, но не и жертви, свързани с личните мечти и желания. Ако единият от двамата партньори пренебрегва прекалено много и често своята идентичност, това неминуемо ще го вкара в ролята на жертва. И една сутрин този човек ще се събуди и ще е насъбрал много гняв и обвинения срещу своя партньор.

Винаги бъдете свързани един с друг

съвети за успешна връзка
как да изградим здрава и успешна връзка

Някои взаимоотношения протичат в мирно съвместно съществуване, но без партньорите да са наистина свързани помежду си и да работят заедно. Въпреки че може всичко да изглежда стабилно на повърхността, липсата на споделеност и комуникация увеличава пропастта между двамата. Това особено би проличало във важен или труден период, когато разбирането и близостта са от голяма необходимост, но се оказва, че тях вече ги няма. Бъдете свързани един с друг за успешна връзка.

Не потискайте партньора си

съвети за успешна връзка
как да изградим здрава и успешна връзка

Както ролята на жертва, така и ролята на авторитарно доминиращ партньор не е здравословна за вашата успешна връзка. Рано или късно потиснатата половинка ще трансформира любовта си в неудовлетвореност, яд и гняв и ще се превърне във вечно мрънкаща и недоволна от живота и отношенията ви личност.

Не се страхувайте да казвате мнението си

съвети за успешна връзка
как да изградим здрава и успешна връзка

Докато някои двойки водят тихи разговори, други повишават глас и страстно защитават позицията си. Ключът към успешна връзка е да не се страхувате от спорове. Всеки един от партньорите трябва да се чувства свободен да изразява и защитава мнението си, без да се страхува, че това би довело до крах в отношенията. Подобрете уменията си да изразявате вижданията си, но без да превръщате разговора в състезание за победа на всяка цена, защото така неминуемо ще създадете конфликт. Научете се да разрешавате конфликтите без унижение и влошаване на отношенията с партньора ви.

Поддържайте ревността си в здравословни граници

Ревността е пагубно чувство за притежание. Вашият партньор не е ваша собственост, а човек с когото градите общо бъдеще. Ако ревността е в здравословни граници, това ще държи и двама ви будни във връзката, така че да не се стигне до това, да се приемате за даденост. Не бъдете прекалено ревниви, за да имате успешна връзка.

Не натяквайте недостатъците на другия

съвети за успешна връзка
как да изградим здрава и успешна връзка

Всеки човек има недостатъци, включително и вие. Не натяквайте негативните страни на другия, а се фокусирайте върху позитивните. Вие сте с този човек именно заради положителните неща. Така ще изградите здрава и успешна връзка.

Поддържайте пълноценни връзките си с приятели и близки

съвети за успешна връзка
как да изградим здрава и успешна връзка

Въпреки че романтичните филми и книги ни карат да вярваме в обратното, не съществува идеален човек, който е в състояние да отговори на всичките ни нужди. Всъщност, високите очаквания могат да окажат нездравословен натиск върху връзката. За да стимулирате и обогатите вашите романтични отношения, е важно да запазите пълноценни връзките със семейството и приятелите си и да поддържате хобита и интереси извън отношенията. Успешна връзка се гради, като поддържаме и контакти с верни приятели.

infomax-logo-50-15-HW Излизат мемоарите на Бритни Спиърс, Барбра Стрейзанд и Илон Мъск

Tagged ,
на горе