За какво трябва да говорите задължително със съпруга си
Любов и партньорство

За какво трябва да говорите задължително със съпруга си

 

 

Ключът към успешния брак е комуникацията. Ако искате добри отношения и спокоен семеен живот, трябва винаги да разговаряте със съпруга си. Жените знаят, че откровеният разговор е най-добрата семейна терапия, но понякога и те самите се чудят за кои неща трябва да се говори и за кои не. Има теми, които пречат на вашата комуникация или се страхувате да ги споменете. Но с правилен подход, дискусията ви не би била толкова страшна.

Представяме ви най-важните неща за които трябва да говорите с вашия съпруг.

 

Какво те прави щастлива

Когато сте още в началото на вашите отношения и тепърва се опознавате, това може би е сред първите неща, от които се интересувате взаимно. Но с времето и развитието на връзката ви, често забравяте този малък, но от голямо значение детайл, който играе важна роля в развитието на брака ви. Това може би е така, защото нещата, които са те правили щастлива в началото са различни от тези, които са важни сега. Тук не става въпрос само за щастлива връзка, но и за собственото щастие на всеки един от вас. И не трябва да чакате на съпруга си да разчете мислите ви. Просто говорете и разкажете за всичко онова, което ви прави щастливи.

Какви са целите ти в живота

Къде се виждаш след 5 години? Какво искаш от живота? Твоите планове за бъдещето съвпадат ли с неговите? Споделянето на целите ви не само помага при опознаването ви, но и дава възможност да се подкрепите взаимно и да израснете като личност. Освен това може да ви помогне да вземате по-лесно решение заедно, тъй като вече знаете какво е от значение за всеки един от вас.

Възгледи за настоящето

Познаваш ли добре съпруга си? Знаеш ли политическите му предпочитания или мнението му за света в който живеем, например? Знаеш ли какви възгледи има и коя е силната му страна? За да е успешен бракът, трябва да се познавате добре и да уважавате възгледите си, дори понякога да не се припокриват.

Страх и несигурност

Независимо от това колко време е заедно една двойка, винаги изпитва страх, притеснителни мисли и несигурност.Да споделиш всичко, което те тревожи със съпруга си може само да те накара да се почувстваш по-добре. Няма смисъл да прекарваш часове в тревожни мисли, които биха се отразили дори и на здравето ти.

Общите спомени

Спомняйки си за прекрасните, изживени моменти заедно, може да се отрази изключително благоприятно на вашия брак. Това е част от терапиите, които семейните консултанти препоръчват на клиентите си. Но дори и да нямате нужда от професионално лице, сами може да припомните всички онези красиви мигове и да си спомните защо сте се влюбили във вашата половинка.

Семейните цели и родителския стил

Имате ли планове за деца? А колко искате да са те? Момиче? Момче? Всички ние имаме различна представа за това как изглежда семейството. Но няма нищо по-приятно от това да обсъждате точно тази тема с вашия съпруг. Това е много важен разговор, който не бива да отлагате.

Финансите

Независимо от това, че ти изкарваш много повече пари от него или пък обратното, когато сте избрали да бъдете семейство, вие сте едно цяло. И парите ви са общи. Според проучване парите са една от най-големите теми на обсъждане при двойките и в повечето пъти тази дискусия довежда до спорове. Ако говорите открито за това, без да обвинявате, че единият изкарва по-малко, то не би трябвало да имате проблем.

Интимни моменти и любов

В никакъв случай не оставяйте този вид разговор последен в списъка. Въпреки че тази тема е доста деликатна, единственият човек, с когото трябва да я обсъждате е вашия съпруг. Ще има моменти, когато ще изпитвате затруднение във физическата интимност, но сексът в една връзка не е най-важното условие, тя да е успешна. Комуникацията е тази, която е от най-голямо значение. Бракът се нуждае от разговори, доверие, споделеност и много любов.

 

 

 

Tagged , , , , , , ,
на горе