Ръководство за излекуване на разбито сърце
Любов и партньорство

Ръководство за излекуване на разбито сърце

Лечението на разбито сърце отнема време, но изграждането на определени навици, като практикуване на състрадание към себе си и водене на дневник, може да улесни процеса.Разбитото сърце е универсално преживяване, което идва със силна емоционална мъка и страдание.

Да страдаш от разбито сърце не е една от привилегиите на живота. Каквото и да си говорим за изминалата любов, както и да се убеждаваме, че всичко, което ни се случва, дори ужасните неща, е вид урок, че ни прави по-силни – да преминаваш през раздяла винаги е гадно. И няма нито един магически лек, който да ни помогне. Дните обикновено са изпълнени с планини от кърпички, реки от сълзи, часове тъжна музика и купчини негативни чувства.

Искате да излезете с него? Поканете го

6 насоки на Конфуций за хармония в живота

Как да разпознаем, че някой ни лъже?

8 признака, че той не ви уважава

infomax-logo-50-15-HW  Неделя Щонова: Яник Синер е новият крал на Мелбърн. В съзнанието ми изплува спомен….

Ръководство за излекуване на разбито сърце

Дайте си разрешение да скърбите

разбито сърце
Ръководство за излекуване на разбито сърце

Скръбта не е еднаква за всички и най-доброто нещо, което можете да направите за себе си, е да си позволите да почувствате цялата си тъга, гняв, самота или вина.

Понякога, правейки това, вие несъзнателно давате разрешение на хората около вас също да почувстват собствената си мъка и вече няма да се чувствате сами в нея.Просто може да откриете, че ваш приятел е преминал през подобна болка и има някои насоки за вас. Така ще се справите по-лесно с разбито сърце.

Пази се

Когато сте в разгара на сърцето си, е лесно да забравите да се погрижите за личните си нужди. Но скръбта не е само емоционално преживяване, но и ви изтощава физически. Всъщност изследванията показват, че физическата и емоционалната болка се движат по едни и същи пътища в мозъка.

Дълбокото дишане, медитацията и упражненията могат да бъдат чудесни начини да запазите енергията си и да се излекувате от разбито сърце. Но не се самоуморявайте и заради това. Просто полагането на усилия да се храните и да останете хидратирани може да помогне много. Направете го бавно, ден по ден.

Запишете това, от което се нуждаете (известен още като „методът на бележниците“)
Как работи:

Седнете и направете списък с това, от което се нуждаете, включително нуждите от осезаема и емоционална подкрепа. Това може да включва косене на трева, пазаруване на хранителни стоки или просто разговор по телефона.
Вземете купчина бележки и запишете по един елемент на всяка карта.
Когато хората попитат как могат да помогнат, дайте им карта с бележки или ги накарайте да изберат нещо, което смятат, че могат да направят. Това облекчава натиска да формулирате нуждите си на място, когато някой попита.

Четете книги за самопомощ и слушайте подкасти

разбито сърце
Ръководство за излекуване на разбито сърце снимка: pinterest

Знаейки, че други са преминали през подобни преживявания и излизат от другата страна, може да ви помогне да се чувствате по-малко сами.

Четенето на книга или слушането на подкаст за вашата конкретна загуба и разбито сърце също може да ви предостави потвърждение и да ви помогне да обработите емоциите си.

Практикувайте състрадание към себе си

Състраданието към себе си включва отношение към себе си с любов и уважение, без да се самоосъждате.

Помислете как бихте се отнесли към близък приятел или член на семейството, преминаващ през труден период. Какво бихте им казали? Какво бихте им предложили? Как бихте им показали, че ви е грижа? Вземете вашите отговори и ги приложете към себе си. Така по-бързо ще се излекувате от разбито сърце.

Създайте място в графика си

разбито сърце
Ръководство за излекуване на разбито сърце снимка: pinterest

Когато преминавате през труден момент, и сте с разбито сърце може да е лесно да се разсеете с дейности. Въпреки че това може да бъде полезно, уверете се, че все още си оставяте малко пространство, за да обработите чувствата си и да имате малко време.

Опитайте занимание, което ви кара да се чувствате добре

разбито сърце
Ръководство за излекуване на разбито сърце снимка: pinterest

Отделяйте време всеки ден, за да правите нещо, което се чувства положително, независимо дали това е водене на дневник, среща с близък приятел или гледане на шоу, което ви кара да се смеете.

Планирането на моменти, които ви носят радост, е жизненоважно за излекуването на разбито сърце.

Tagged ,
на горе