За жените от Венера и мъжете от Марс
Любов и партньорство

За жените от Венера и мъжете от Марс

 

Замисля ли сте се, защо жените са от Венера. Най-вероятно, защото Венера е богиня на плодородието и оттам женска планета. Жените, тези нежни създания, са в основата на възпроизводството на човека. Те са източник на живот. Тяхната красота и грация правят света по-красив.

Марс е именуван на римския бог на войната. Гърците са я наричали Арес. Планетата има червен цвят, поради което я свързват с кръв и война. Заради тази причина и мъжете са от Марс, те воюват, те са войни, печелят битки и територии.

Разликите между двата пола са много и така следва да бъде. Природата е дала на половете качества, които оформят тази разлика.

– На първо място физическите данни на мъжа и жената са много различни. Мъжът е силен и атлетичен, силен и смел. Жената е крехко създание, съставена от много красота и изящество.

– Мъжете имат едни интереси, те обичат по принцип по-простички неща. Докато жените са по-романтични, но и са здраво стъпили на земята. Мъжете не обичат романтиката, но пък обичат да бъдат центъра на Вселената.

– Прието е да се казва, че мъжете са силната половина на обществото. Това вече не звучи много правилно. Днес жената е принудена да бъде силна, а доста често и сама. Мъжете харесват идеята да са в сянка, да бъдат обгрижвани от жените. Не държат да са глава на семейството.

 

Различията на половете правят света интересен. Жените го оцветяват с топли и пъстри цветове, а мъжете в другата гама, дават вкуса на живота. Любовта между двата пола е силата, която движи света в правилната посока. Жената без мъжа е мрачна и несигурна, а мъжът без жената се чувства изгубен.

 

Така, че обичайте своите половинки, знайте че сте от различни планети, но това не бива да е пречка, а причина да съществува взаимна любов.

Tagged , , , , , , ,
на горе