Защо си тръгна без дори да се сбогуваш
Любов и партньорство

Защо си тръгна без дори да се сбогуваш

Тръгна си. От мен. От живота ми. От живота, който трябваше да прекараме заедно. Плановете  за общото ни бъдеще се провалиха. Вече няма „нас“. Има само мен и теб. Поотделно. Всеки по пътя си. Сам. Ти така реши. Аз не знаех за това. Не ми сподели намеренията си. Просто един ден стана, целуна ме и си тръгна. Това ли е прощалната целувка? Отдавна ли го беше планувал? Ако знаех, че това е последния път, в който те прегръщах, щях да стискам толкова силно. И никога да не те пусна. Но не знаех. И те пуснах. С мисълта, че ще се върнеш. След работа. Но ти така и не го направи. Върна се. Но само, за да си събереш нещата. От нашия дом. В който вече те няма. Никоя жена не заслужава това.

Нямаш право да се появяваш в живота ми и да ме караш да вярвам в красивото. В любовта. Че я има. И после да си тръгнеш. И да ме оставиш. С разбити надежди. И мечти. Светът вече не е розов за мен. Настъпи тъмнина. В душата ми. Огорчение. Обида. С какво не бях достатъчно добра, за да останеш. Остани. Върни се. Ела. Отново при мен. Нека да си кажем за последно „сбогом“. Една прощална нощ. Само ти и аз. А после си тръгни. Но ми го кажи в очите. Когато напускаш жената, която те обича – бъди мъж. Имай смелостта да ѝ го кажеш. Защото само страхливците си тръгват по този начин, по който ти ме напусна. А мислех, че не си такъв. Само ако знаех…

Виж причините, поради които той те напусна без да се сбогува с теб.

Той просто е слаб

Може би причината не е в теб. Повечето пъти, когато мъжът напусне жената без да ѝ го заяви директно в очите, го прави, защото е слаб. И няма смелостта да застане пред нея и да разкрие намеренията си. Защото знае, че ще последват редица въпроси, на които няма да може да отговори. И той самият не знае отговора. Понякога мъжете са непредсказуеми. В един момент може да се държат така, сякаш нищо няма и да ти казват колко те обичат, а в следващия да си тръгнат, просто така.

Има друга жена

Една от най-често срещаните причини, заради които мъжът оставя жената, с която е, е друга жена. Този момент е изключително неприятен за вече бившата му партньорка. Тя е била жертва на изневяра. Това се отразя зле и на самочувствието ѝ. Започва да се съмнява в качествата си и дали е била достатъчно добра за него. Ако е така, защо е заменена с друга? Мили дами, не във вас е вината. Мъжете винаги ще се интересуват от чужди жени, дори и да си имат най-красивата жена до себе си. Понякога животът те завърта така, че се случват неочаквани събития, за които никога не си предполагала. Изневярата я има откакто свят светува. Ти не си нито първата, нито последната, която ще преживее това. Важното е да запазиш спокойствие и да не се обвиняваш. Научи се да обичаш себе си и не разчитай на някой друг да го направи – особено на мъж.

Незараснала любовна рана

О, да! Бяхме ви казали, че мъжкото сърце обича само веднъж. Знаете ли колко е трудно на един мъж да се довери отново, след като е бил наранен? Може би това е и една от причините, поради която той си тръгна от теб. Страхува се, че ще бъде отново наранен. Или просто не може да преодолее бившата си любов. Каквото и да е от двете, не оправдава неговото поведение и неуважителната постъпка спрямо теб. Ти нямаш вина, че той е бил наранен в миналото. И никога не би го накарала да изпита същата болка. Но ако той беше помислил за теб, няма да си тръгне ей така. Щеше да ти даде обяснението, което заслужаваш. Поне това можеше да направи за теб. Много бързо забрави цялата тази любов, която му даде. Дали я заслужаваше?

Иска да те нарани

Но защо искаш да нараниш човека, който най-много те обича? Да си тръгнеш от някого, без да се сбогуваш е едно от най-ужасяващите неща, които може да направиш. Със сигурност има причина за неговата постъпка. Може би и ти си го наранила по някакъв начин, например изневяра или нещо друго и той иска да си отмъсти. И все пак не е нужно цял живот да се измъчваш за неговото решение. Събери смелост и го питай директно в очите. Но какъвто и отговор да получи, трябва да знаеш, че този човек ти е направил услуга. И те уверяваме, че след време ще разбереш какво имаме предвид. А до тогава – дръж главата си високо изправена и знай цената си.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , ,
на горе