Защо една 5-минутна тренировка наистина ви помага да отслабнете

упражнения
Добра форма

Защо една 5-минутна тренировка наистина ви помага да отслабнете

Общоприето е, че тренировката трябва да бъде дълга, трудна и ужасно изтощителна. По принцип, разбира се, всичко е вярно, но никой не е отменил факта, че кратките интензивни тренировки също са полезни за вашата фигура и най-важното за вашето здраве.

 

Интензивните тренировки с продължителност от пет до седем минути могат да развият вашата издръжливост, а също и чрез ангажиране на различни мускулни групи моментално да тонизират тялото и в бъдеще да увеличат мускулната маса на онези части от тялото, към които ще бъдат насочени упражненията. Както се казва, водата извайва камъка. Основното е, че кратките тренировки трябва да са наистина интензивни – това е цялата тайна. Инвестирайте в тях възможно най-много усилия и не се самосъжалявайте. В крайна сметка ще продължи само пет минути.

 

Кратките интензивни тренировки ще се харесат особено на тези, които искат да отслабнат с ускорени темпове. След такива упражнения се получава прекомерна консумация на кислород, което увеличава скоростта на изгаряне на мазнини, тъй като процесът на отслабване е пряко свързан с количеството въздух, постъпващ в тялото Тялото се нуждае от възстановяване на мускулите след тренировка, както и снабдяването с кислород, което обикновено се попълва за доста дълго време – в рамките на няколко часа след края на тренировката. Буквално това означава, че тялото ни продължава да гори калории в засилен режим, дори след края на интензивното натоварване. Само пет минути, а резултатът е като от час и половина ходене.

5 прости упражнения извайват преместено вирнато дупе

5 упражнения вместо изтощителна диета

Преобразете тялото си за 4 седмици с тези 7 упражнения

Примери за тренировка

За да не бъде загуба на време, а наистина полезна, тренировъчната програма трябва да бъде съставена от опитен треньор, който е запознат с работата на мускулите и различните процеси, протичащи в тялото. Ако отидете във фитнес клуб, можете да попитате някой от треньорите. Ако това не е възможно или ако вашите познати спортисти не са запознати с тази практика, можете да направите следните лесни тренировки:

Вариант 1

В продължение на 5-7 минути правете бърпита.

Вариант 2

Направете за 2 минути планински катерач, още 2 минути лицеви опори и след това още 2 минути бягане на място с високо повдигане на коленете.

Вариант 3

изберете си 3 упражнения за корем и правете всяко за 2 минути.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе