Защо бедрата ви остават същите, независимо от изтощителните тренировки

Защо бедрата ви остават същите, независимо от изтощителните тренировки
Добра форма

Защо бедрата ви остават същите, независимо от изтощителните тренировки

 

Избягвайте тези 7 грешки и ще се изненадате как започвате да се променяте

 

Правите толкова много клекове, че просто не можете да направите повече и обемът на бедрата не се променя. Защо така? Генетиката, разбира се, играе роля, но далеч не е решаваща. Разбира се, някои хора са предразположени от раждането към натрупване на мазнини в бедрата поради преобладаването на мастните клетки над мускулната тъкан. Избягвайте тези 7 грешки и ще се изненадате как започвате да се променяте.

 

Защо бедрата ви остават същите, независимо от количеството изтощителни тренировки?,

  1. Не днес, но определено утре.

Много хора смятат, че могат да ходят на фитнес за 2 седмици и веднага да видят промени в мускулите и обема. И ако не забележат промените, смятат, че няма какво да си губят времето, нищо няма да се промени. Въпреки това, за да станат видими промените в бедрата си, имате нужда от 3-4 посещения седмично в продължение на 4-6 седмици.

 

  1. Диетата ви се състои от храни, които работят срещу вас.

 

Вашата диета трябва да се състои от протеини, зеленчуци, плодове, бавни въглехидрати и здравословни мазнини. Протеинът е много важен за изграждането на мускули и по този начин ускорява метаболизма ви. Изглежда, че този проблем е написан и пренаписан, но си струва постоянно да се напомня. Много хора се губят в диетата си и обвиняват фитнеса. Спрете с оправданията: само това парченце шоколад, само малко парче торта и така нататък.

 

  1. Нямате достатъчно кардио тренировки в режима си.

 

Ако тренирате 3 пъти седмично и изобщо не виждате никакви промени, включете кардиото. Можете да опитате велоергометър, освен същата работа на краката, сърдечната честота ще бъде по -висока, ще изразходвате повече калории (от 420 до 780) и определен процент ще бъде взет от мастните резерви. Подходящо е и изкачването на стълби, всяко изкачване или съпротива е много по -ефективно от простото ходене по равна повърхност.

 

  1. Съвсем забравихте за нападити.

 

Нападите – предни, задни, странични, заедно с клековете работят чудесно. Те трябва да бъдат задължителни при редовни упражнения. Нападите едновременно тренират мускула на глутеус максимум, мускула на четириглавия мускул (предната част на бедрото) и задната част на бедрото.

  1. Пренебрегвате определени мускули на краката.

 

За повечето хора, които започват да тренират краката си, четириглавият мускул на бедрото (предната повърхност) веднага се изпомпва силно. Но за красиви крака, не забравяйте да обърнете внимание на подколенните сухожилия и вътрешната част на бедрата. И това не е само естетика. Ако тренирате мускулите на краката неравномерно, тогава рискувате да се нараните, някои мускули стават по -еластични от други.

 

  1. Тренирате с малки тежести

 

Тежестите са необходими, за да се даде желаната и красива форма на краката. Но теглото, което използвате, може да не ви подхожда. Ако сте начинаещ, тогава разбира се започнете да правите упражнения само със собственото си тегло. Но веднага щом ви стане лесно да правите голям брой повторения, тогава включете гири. Около 3-4 кг. Това е тежестта, с която да започнете, след начинаещия етап.

 

  1. Може да правите грешни упражнения.

Ако имате къси, масивни крака, тогава не бива да работите с тежести , защото това може да влоши ситуацията. Анализирайте типа на тялото си, определете цел и след това изберете вида натоварване на краката си.

Tagged , , , ,
на горе