6 съвета, преди да заживеете заедно с партньора си
Любов и партньорство

6 съвета, преди да заживеете заедно с партньора си

Когато една връзка стане сериозна, е нормално следващата стъпка да бъде това да заживеете заедно с партньора си. Връзките на семейни начала се превърнаха в популярна алтернатива на традиционния брак в много общества, където неженени двойки над 18-годишна възраст могат да съжителстват заедно. С прости думи, вие и половинката ви можете да живеете заедно, без да се налага да преминавате през правните и социалните ограничения на брака.

Някои хора смятат, че тази възможност е свобода да бъдат с романтичния си партньор и да изследват начина си на живот и съвместимостта си. Други пък са на мнение, че тя нарушава свещената неприкосновеност на брака и е лишена от стабилност. Въпреки продължаващите дискусии относно това да живеете заедно с партньора си, то е вълнуващо преживяване, което изисква уважение, комуникация и ангажираност.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Късметче според зодията

Съвет към всяка зодия

 

Дневен хороскоп

Важно е да се разберат правилата на това да сте заедно с партньора си под един покрив, за да има успешно и щастливо съжителство.

Уверете се, че и двамата желаете да предприемете тази стъпка

Самата мисъл, че живеете заедно с партньора си, е изключително вълнуваща. Това обаче е огромна стъпка, която трябва да предприемете само когато и двамата желаете. Това означава, че и двамата трябва да разберете, че това съжителство е следващата стъпка във вашата връзка.

Така че обсъдете неговите плюсове и минуси, вижте дали сте на едно мнение, определете основните правила на връзката и се уверете, че и двамата се чувствате комфортно от споразумението. Ако всичко е наред, значи спокойно може да започнете да живеете заедно с партньора си.

заедно с партньора си

Обсъдете финансите

Финансите са решаващ фактор, който трябва да се вземе предвид, когато вече сте заедно с партньора си под един покрив. Обсъждането им включва начина, по който ще разпределяте ежедневните разходи, и всички финансови задължения, които всеки от партньорите може да има. Също така е важно да обсъдите всички съществуващи преди това дългове, съвместни сметки и работа.

Определянето на бюджет, обсъждането на спестяванията и създаването на фонд за спешни случаи може да ви помогне да гарантирате, че финансите ви ще останат сигурни през целия период на връзката ви на семейни начала.

Разпределете задълженията

За вас съвместното съжителство с приятеля ви може да е едновременно вълнуващо и плашещо. Въпреки това, за да сте сигурни, че връзката ви протича гладко, е важно да разпределите домашните задължения помежду си. Това ще помогне за намаляване на споровете и недоразуменията относно това кой какво трябва да прави.

И накрая, не забравяйте да установите основни правила, за да знаете какво точно очаквате един от друг във връзката си. Установяването на тези правила в началото може да ви помогне да избегнете конфликти по-късно, когато вече делите едно жилище заедно с партньора си.

заедно с партньора си 2

Обсъждане на личното пространство и границите на другия

Въпреки че да живеете заедно с партньора си е чудесно преживяване, то изисква ясна и честна комуникация. Откритата комуникация означава, че и двамата разбирате личното пространство и границите на другия, установявате правила за справяне с разногласията и уважавате нуждите на другия. Това ще помогне да се гарантира, че и двете страни се чувстват комфортно в своето жилище.

Нещо повече, когато и двамата открито изразявате очакванията и правилата си за това да живеете заедно с партньора си, това ще създаде атмосфера на изключително уважение, баланс и разбиране във вашата връзка.

Бъдете отговорни за думите и действията си

Успешната връзка означава, че вие и вашият партньор поемате отговорност за всичко, което казвате и правите. Това също така означава, че приемате с готовност критиката един към друг и се стремите да постигнете необходимите поправки. Това включва открита комуникация и честност един към друг по всяко време.

Всичко това в съвкупност формира основното правило, за да може вашата връзка да бъде здрава, силна и изпълнена с любов в продължение на много години. Когато вече делите един покрив заедно с партньора си, всичко има различно значение.

заедно с партньора си

Обсъждане на възможността за бременност

Да живеете заедно с партньора си означава много повече романтика и физическа близост, което може да доведе до непланирана бременност и да породи много въпроси и притеснения. Затова бихме ви предложили и двамата да проведете честен разговор. Попитайте се един друг дали сте на едно и също мнение относно децата.

Освен това обсъдете методите за превенция и алтернативите, в случай че нещата се объркат и ви се наложи да се справяте с изненади. В крайна сметка тази дискусия ще ви предпази от всякакви съжаления или паника, позволявайки ви да прекарате едно блажено време заедно.

Вижте още:

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които искат да излизат с приключенски настроен партньор

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе