Забавления вкъщи за домашните любимци
Домашни любимци

Забавления вкъщи за домашни любимци

Животните обичат игрите. Без значение от вида им, всеки един домашен любимец харесва да се забавлява, а когато това става с техния собственик, играта е още по-хубаво нещо за тях. Животните имат нужда да изразходват енергия, а когато са затворени у дома, това се превръща в доста трудна задача. Всеки стопанин, още преди да си вземе домашен любимец, трябва да бъде сигурен, че в дома му има подходящи неща, с които да го забавлява. Освен това е хубаво да му бъдат осигурени и играчки, които да правят играта още по-забавна.

За всяко едно животно има по-предпочитани игри и правила, които някои стопани пренебрегват и това може да направи времето за игри не чак толкова приятно.

Кучетата:  Покажете на кучето си, че имате парче храна или лакомство в ръката си. Кажете „намери го!“ И след това хвърлете лакомството напред. Когато вашето куче намери лакомството, кажете ясно „да!“, за да знаят, че са изпълнили действието, което сте искали. Можете също да играете тази игра с играчки, ако кучето ви е по-ориентирано към тях.

Котките: Важно е да не играете груби игри с котката си, тъй като това може да я насърчи да ви хване и ухапе. Можете да направите храненето на котката си по-забавно, като използвате хранителна топка, за да осигурите умствена стимулация. Ако се сте в настроение за експерименти, можете да обучите котката си да прави трикове с помощта на кликер. Това е добро забавление и за двама ви и поддържа ума на котката ви активен.

Малките животни: Има много забавни неща, които можете да направите, за да обогатите жизненото пространство на тези животинки. Насърчаването на естественото поведение на малкия ви домашен любимец, като му осигурите безопасни неща за дъвчене като ябълково дърво или върба, е прекрасен начин за обогатяване на жизненото им пространство. Можете да им дадете и картонена кутия с вход и изход, от който да могат да скачат и излизат. Напълнете кутията с накъсана хартия. Опитайте да закачите някои кореноплодни зеленчуци на връв, за да ги хапят.

Игрите са важни за всички животни, така че не ги пренебрегвайте. Дори и да нямате много време, можете да измислите нещо, с което вашият домашен любимец да се забавлява сам и отсъствието ви да не се усети толкова силно.

Tagged ,
на горе