Животът е като чаша с кафе: наслаждавайте се на уникалния му аромат…

Животът е като чаша с кафе наслаждавайте се на уникалния му аромат...
Интересно

Животът е като чаша с кафе: наслаждавайте се на уникалния му аромат…

Животът е като чаша с кафе, всеки сам избира любмият си аромат, вкус, подсладено или горчиво, но едно е важно… наслаждавайте се на уникалността му…

Историите са нашите мощни учители. Наскоро попаднах на тази история,точно в ден, когато главата ме болеше от проблеми за решаване и неща за вършене. За пет минути историята промени напълно мисленето ми. Накара ме да се почувствам по-вдъхновена, с ясно съзнание и отново свързана с това, което наистина има истинско значение.

Мъдростта на тази история ще ви помогне да поставите нещата в перспектива, ще ви повдигне и ще направи товара ви малко по-лек.

Животът е като чаша с кафе: наслаждавайте се на уникалния му аромат...

 

Притча за необикновената сила на вярата

Мъдра притча за любовта

Притча за делфина и човека

Животът е като чаша с кафе: наслаждавайте се на уникалния му аромат…

Група възпитаници, които са много успешни в кариерата си, решиха да се съберат, за да посетят стария си университетски професор.

След като всички се събраха, разговорът на възпитаниците скоро премина в оплаквания за работата, отношенията и живота.

 Професорът предложи на гостите си кафе, след което отиде в кухнята и се върна с голяма кана кафе и набор от различни чаши – порцеланови, пластмасови, стъклени, кристални, някои обикновени, други скъпи, трети изящни. Тогава професора им казва да си изберат и налеят кафе.

Когато всичките му стари студенти имаха чаша кафе в ръка,  седнаха заедно и професорът им каза:

„Ако сте забелязали, всички хубави скъпи чаши бяха взети, оставяйки зад себе си обикновените и евтини. Въпреки че, разбира се, е нормално да искате само най-доброто за себе си, това също може да бъде източник на голяма част от вашето недоволство, проблеми и стрес.

Важно е да знаете, че самата чаша не добавя истински качествен вкус към кафето, което пиете. В повечето случаи вие просто избирате, защото се възприемате като по-специално, скъпо, но това понякога крие истината за това, което пиете!

Това, което всички вие наистина искахте, беше да пиете кафе, по възможност да е ароматно и хубаво, а не чашата, но несъзнателно избрахте най-добрите чаши. Някои от вас се опитаха първо да вземат най-добрата чаша или започнаха да се оглеждат чашите на другия, за да видят дали вашата е достатъчно хубава.

Сега помислете за това: животът е малко, като чашата кафе; работните места, паричните възнаграждения и позицията в обществото са чашите. Те са просто инструменти и структури, които съдържат или държат заедно текущата история на вашия живот, а типът чаша, която имаме, не определя, нито променя качеството на живот, който живеем.

Понякога, концентрирайки се само върху чашата, не успявате да се насладите на истинския вкус на кафето.

Ето моят съвет към вас – наслаждавайте се на вкуса на кафето, а не на чашите!

Това, което наистина искате, е да сте щастливи, а най-щастливите хора нямат най-доброто от всичко. Те просто правят най-доброто от всичко, което имат.

Така че живейте просто. Обичайте щедро. Грижете се за хората, които обичате. Говорете любезно… и животът ви ще бъде изживян пълноценно.

infomax-logo-50-15-HW В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” стават чудеса

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе