Учените казаха жените с какъв тип фигура имат най -добро здраве

Учените казаха жените с какъв тип фигура имат най -добро здраве
Добра форма

Учените казаха жените с какъв тип фигура имат най -добро здраве

Най -„здравият“ тип женска фигура е открит от изследователи от САЩ. Учените са установили, че дамите с определени форми са много по -малко склонни да страдат от нелечими болести и се отличават с най -доброто здраве сред нежния пол.

В преследване на идеални форми, като тези на моделите от модния подиум, жените правят фатална грешка. Както установиха учени от Калифорнийския университет в САЩ, жени със съвсем различен тип фигура може да се похвалят с добро здраве и издръжливост.

 

Най -„здравият“ тип женска фигура

„Ябълка“, „пясъчен часовник“, „обърнат триъгълник“, „правоъгълник“ и „круша“ са най -често срещаните видове женски фигури. И така, американски изследователи са проучили подробно всички положителни и отрицателни страни на тези пропорции на женското тяло, но не от гледна точка на общоприетите стандарти за красота, а от гледна точка на науката и медицината.

 

Притежатели на фигурата „круша“, радвайте се! Вие имате всички шансове да поддържате добро здраве до дълбока старост!

 

Учените са провели експеримент върху лабораторни мишки. На животните давали мазна храна и се проверявало тяхното здраве и хормонални нива. Мъжете с такава диета губят необходимия тестостерон. Но женските се чувствали чудесно. Оказа се, че при женските мишки, в процеса на защита на организма от повишено количество мазнини, се задейства естествена функция, базирана на яйчниковия естроген.

Изследователите стигат до извода, че ако тялото на жената има достатъчно естроген, тогава телесните й мазнини обикновено се появяват в бедрата. Обичайно е този тип фигура да се нарича „круша“ заради тесните рамене, широки бедра и пълни крака.

 

При такива жени тялото, поради наличието на нормално ниво на естроген, е много по -защитено от въздействието на вредните фактори, включително в храненето.

Но за жените с тяло тип „ябълка“, когато мазнините се отлагат в по -голяма степен в областта на талията, здравето трябва да се следи много внимателно. Те са изложени на по -голям риск от захарен диабет, метаболитни нарушения и понижено либидо.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе