Ето тази проста стъпка може да ви помогне да защитите телефона си от хакери, твърдят експерти

Ето тази проста стъпка може да ви помогне да защитите телефона си от хакери, твърдят експерти
Интересно

Ето тази проста стъпка може да ви помогне да защитите телефона си от хакери, твърдят експерти

 

Редовното изпълнение на едно съвсем обикновено действие може да затрудни киберпрестъпниците да крадат данни

 

Ако се чудите как да защитите мобилния си телефон, не търсете нищо повече от един от най -старите трикове: изключете телефона, след което го включете отново.

 

Толкова е просто, според независимият член на Мейн и член на Комитета за разузнаване на Сената Ангус Кинг. Той твърди, че е научил трика по време на брифинг от персонала по сигурността по – рано тази година.

 

Сенаторът Кинг каза пред Асошиейтед прес, че сега е направил това действие свой навик, изключвайки телефона си „веднъж седмично“ или просто „когато се сетя“.

 

Експертите потвърдиха пред AP, че това обикновено действие може да попречи на хакерите, които могат да се опитат да откраднат информацията от смартфони. Въпреки че това не е надежден начин за предотвратяване на достъпа на киберпрестъпниците до чувствителна информация, това може да затрудни достъпа и кражбата на вашите данни.

 

Компании като Apple и Google са разработили софтуер за сигурност, достатъчно силен, за да предотврати заразяването със зловреден софтуер на основните операционни системи в техните устройства, но оттогава хакерите са възприели алтернативи като „полезен товар в паметта“, който е по-труден за проследяване, съобщава AP.

 

Едно просто рестартиране би нарушило хака. Оказва се обаче, че много хора рядко изключват устройствата си.

 

Според ръководството на NSA за „най-добри практики“ за мобилни устройства, седмичните рестартирания работят само от време на време за предотвратяване на експлоатации с нулево щракване. Редовните актуализации на софтуера също спомагат за предотвратяване на хакванията.

 

Бил Марчак, старши изследовател в Citizen Lab, заяви, че всеки непреклонен хакер може да изпрати нов експлойт с нула щраквания след рестартиране.

 

„Това е нещо като различен модел, това е постоянство чрез повторно заразяване“, каза той пред AP.

Tagged , ,
на горе