5 етерични масла за лечение на алергии
Здраве и красота

5 етерични масла за лечение на алергии

Може да изпитате сезонни алергии в края на зимата или пролетта или дори в края на лятото и есента. Понякога може да се появят, когато цъфти растение, към което сте алергични. Или може да изпитате денонощни алергии през определени сезонни месеци.

Някои етерични масла могат да бъдат полезни при алергии. Най-добрите етерични масла ще зависят от вида на алергията, но могат да включват мента, тамян, лимон, лавандула и др. Етеричните масла са сред най-популярните естествени средства за лечение. Тези концентрирани ароматни течности се дестилират от растения и се използват терапевтично от векове.

Въпреки че няма лек за алергиите, има няколко начина, по които симптомите на алергия могат да бъдат управлявани.

Етеричните масла могат да се използват като алтернативно или допълващо лечение на симптомите на алергия. Те се извличат от растения и могат да се използват по различни начини.

Вдишването на ароматите на маслата е известно като ароматерапия. Тази практика стимулира тялото ви чрез обонянието ви. Това, което миришете, може да засегне други части на тялото ви.

Точно както при ароматерапията, прилагането на масла върху тялото води до навлизането им в кръвта. Винаги трябва да разреждате етеричните масла, преди да ги използвате върху кожата си.

Ако искате да включите етерични масла в живота си, за да облекчите симптомите на алергия, ето няколко, които бихте могли да опитате.

Искате да излезете с него? Поканете го

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

5 етерични масла за лечение на алергии

1. Лавандула

алергии
5 етерични масла за лечение на алергии

Лавандулата е популярно етерично масло поради многото си предимства.

Може да помогне за успокояване на симптомите по време на сезона на алергии, благодарение на способността си да успокоява и намалява възпалението. Едно проучване заключава, че етеричното масло предотвратява алергичните възпаления, както и разширяването на лигавичните клетки.

Опитайте да използвате лавандула в дифузер за ароматерапия или я разредете в носещо масло и се накиснете във вана с добавено малко количество.

2. Eвкалипт

алергии
5 етерични масла за лечение на алергии снимка: pinterest

Евкалиптовото масло е известно като противовъзпалително и може да ви помогне при алергии. Усещането за охлаждане, което изпитвате, докато го вдишвате, също може да ви помогне да почувствате облекчение, докато се справяте и лекувате сезонните алергии.

Изследователите започват да разбират как използването на ароматерапия с евкалипт намалява възпалението. Това може да доведе до намаляване на алергичните симптоми.

Опитайте да разпръснете евкалипт във въздуха или да го вдишате от бутилката, за да ви осигури комфорт.

3.Масло от чаено дърво

Все още има значителни изследвания за връзката между етеричните масла и облекчаването на алергията, но маслото от чаено дърво може да помогне при симптомите на алергия.

Това е така, защото маслото е признато за противовъзпалително. Въпреки това, маслата от чаено дърво също могат да предизвикат алергии. Преди употреба направете кожен тест.

Маслото от чаено дърво е опасно при поглъщане. Не поглъщайте етерични масла.

4. Мента

алергии
5 етерични масла за лечение на алергии

Известно е, че етеричното масло от мента намалява възпалението. Ще можете да дишате по-лесно, като разпръснете маслото или дори го нанесете върху кожата си, след като е разредено с носещо масло.

Комбинирането на мента с масла от лавандула и лимон създава ефективна и успокояваща комбинация за облекчаване на алергии. Имайте предвид обаче, че комбинираните масла могат да увеличат шансовете ви за алергична реакция. Ако прилагате цитрусови масла, ще бъдете чувствителни към слънцето.

5.Лимон

алергии
5 етерични масла за лечение на алергии

Етеричните масла с аромат на цитрусови плодове често се използват в ароматерапията за повишаване на бдителността и енергията. Етеричното масло от лимон също може да помогне за изчистване на синусите и намаляване на задръстванията, често срещани симптоми на сезонни алергии.

Внимавайте да излагате кожата си на слънчева светлина или в солариуми, ако използвате масла с лимон или други цитрусови аромати. Опитайте да разпръснете маслото, за да повдигнете настроението си или да го разредите и нанесете върху кожата си, за да помогнете със симптомите на алергия.

Опитайте тези етерични масла за лечение на алергии и веднага ще видите ефект.

Tagged , ,
на горе