4 енергийни места, които да посетите в България
Величествена България

4 енергийни места, които да посетите в България

Енергийни места в красива България има много.Нашата родина е красиво местенце от Рая и привлича с непознатите си и девствени местенца туристи от близо и далеч.

И все пак има места, където можете да усетите, че енергията е по-особена.

Там се зареждате с положителна енергия, която ни е така нужна днес в забързаното и претоварено ежедневие.

Това са места обвити в тайнства, места където усещаш прилив на енергия и нещо мистично и необяснимо. Някой от тях са широко известни и посещавани от туристи ежедневно. Други енергийни места остават скрити и се знаят от малцина. В тази статия ще се опитаме да съберем информация за тези центрове, за да могат повече хора да се възползват от позитивната мистична енергия, която те излъчват.

Величествените стражи на времето: Вековните секвои край Кюстендил

Лечебен извор край село Ситово цери кожни болести

4 енергийни места, които да посетите в България

1.Рилските езера

енергийни места
4 енергийни места, които да посетите в България

Седемте рилски езера са безспорно природен феномен и един от най-силните енергийни места на света. Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното, Долното – всички те са свързани помежду си чрез малки поточета, така че водите им се оттичат едно друго и дават началото на р. Джерман. Легендите и вярванията, свързани със седемте рилски езера, са толкова много, че на тях има посветени цели книги.

Смята се, че в света има седем свещени места с мощно космическо поле. Сред тях са Тибет, Мачу Пикчу, Египетските пирамиди и Седемте рилски езера. Неслучайно Учителят Петър Дънов избира именно това приказно място за провеждането на духовни практики.

Имайте предвид, че районът на Седемте рилски езера е защитена територия, в която е забранено паленето на огън, опъването на палатки, изхвърлянето на отпадъци и други дейности, които могат да нарушат екоравновесието. Забранено е и къпането в езерата или реките. За съжаление през последните години тук е налице силно екологично и отчасти енергийно замърсяване. Нека заедно опазим езерата и района около тях чисти, за да могат да ги видят такива и следващите поколения.

2.Белинташ

енергийни места
4 енергийни места, които да посетите в България снимка: pinterest

Белинташ е светилище, намиращо се в Родопите, мястото е изградено на малко плато на над 1200 метра надморска височина, на около 30 километра южно от Асеновград, близо до село Врата.

Там има широка площадка, до която се стига по удобна пътека, а след това се минава и по метална стълба. Площадката е дълга над 300 метра, а от нея има невероятни гледки. Там има издълбани ями, над 200 броя. През 2003 година при археологически проучвания а открити различни находки – гърнета, купи, кани и други. През 2010 година при разкопки се доказва, че светилището датира от 5000 г. преди Христа.

На площадката има следи от човешка дейност, като се предполага че е култов обект, които е от енеолита, използван от различни племена, живеещи в района. Мястото е едно от най-големите светилища в България и едно от забележимите енергийни места в България.

3.Рупите

енергийни места
4 енергийни места, които да посетите в България

Стотици посетители на Рупите разказват за високия енергиен заряд и мистичност, които са усетили там. Неслучайно местността в Югозападна България е избрана от Ванга. За хребета, наречен Кожух планина, българската пророчица твърди, че пази някаква мистериозна тайна, която е ключ към разгадаване на нашето древно минало. За сведение в Рупите има магмени скали, от които извира минерална вода с лечебни свойства с температура 75 °C. Това е едно от най-забележителните енергийни места в България.

4.Татул

енергийни места
4 енергийни места, които да посетите в България снимка: pinterest

На 14 км. източно от Момчилград се намира едно от най-значимите тракийски светилища в Родопите. То носи името на село Татул, непосредствено до което се намират добре запазените останки, датиращи от около VI в. пр.н.е. Според научните изследвания този древен култов център е бил място за жертвоприношения към бога на Слънцето, за което подсказва и формата на най-високата част от мегалита – вдълбан полукръг наподобяващ изгряващо слънце. Най-особеното тук е, че пирамидата е насочена точно към Слънцето в дните на равноденствие.

Тук не можем да не споменем връзката с близката пещера „Вулвата“, чиито олтар-матка се „опложда“ от слънчевия лъч единствено по време на есенното равноденствие, когато прониква докрай през тесния и процеп. Тези факти ни навеждат на мисълта за степента на развитие на цивилизациите живели преди нас по същите земи, където стъпваме и ние днес. Татул е едно от най-забележителните енергийни места в България.

Tagged , , , ,
на горе