Експресни съвети за красота през лятото
Здраве и красота

Експресни съвети за красота през лятото

Лятото ни обещава да бъде горещо във всеки смисъл на думата, така че е време да се заемете с външния си вид, ако още не сте го направили. Предлагаме ви 14 експресни съвета за идеална визия през лятото, перфектна фигура, здрава кожа и още много интересни предложения.

Копринена кожа

Дори, ако кожата ви никога не е била гладка и мека, можете лесно да промените това. Тайната е да я почистите добре. Ако нямате скраб под ръка, пригответе си чуден пилинг сами. Използвайки смес от супена лъжица захар и същото количество зехтин. Внимателно разтрийте цялото тяло с кръгови движения, като използвате суха кърпа. Обърнете специално внимание на коленете, лактите и стъпалата.

Опитайте модерен грим на тялото

Нанесете златен крем за тяло, светло бежов и бронзов прах върху кожата. Покрийте всички видими части с по-тъмен блясък и по-светъл прах, за да подчертаете извивките на тялото. Само имайте предвид, че този грим е подходящ изключително за вечерно излизане. На плажа и по време на дневни разходки може да се окаже лоша идея.

Антицелулит

Посещението на салони е твърде скъпо? Организирайте антицелулитен курс у дома. За целта вземете няколко шепи водорасли, които можете да намерите в супермаркета, марля и целофан. Накиснете морските водорасли за 15 минути в гореща вода, след това поставете върху проблемните зони, покрийте с марля и целофан. За максимален ефект поставете кърпа отгоре и киснете половин час. Благодарение на топлинния ефект тялото ще се отърве от излишната течност и токсини, а поради увеличения кръвен и лимфен поток кожата ще изглежда по-нежна и еластична. И най-важното е, че ще имате реален шанс, ако не напълно да се отървете от целулита, то поне направете кожата си по-гладка.

Отъврете се от космите    

Не изпадайте в паника! Тази проста процедура може лесно да се извърши при условия, максимално близки до полевите условия. Без душ. Но не се опитвайте да се бръснете на сухо. Погледнете в чантата си. Слънцезащитният крем е добре. За разлика от гела за бръснене, не е нужно да го изплаквате – просто го избършете със салфетка. И не е нужно да нанасяте овлажняващ крем в края на процедурата – всеки продукт със SPF ще омекоти перфектно кожата и ще я подхрани.

Масажирайте краката си

Лятото е горещ сезон за краката. По това време на годината те са изложени на максимален стрес: отворени сандали, високи токчета, парещо слънце и сух въздух … За да предотвратите появата на мазоли по краката, поне веднъж на ден, масажирайте краката си с нагрят зехтин. Първо разтрийте стъпалото, завъртете го, след това сгънете и разгънете всеки пръст с ръце. След това разтрийте горната част на крака с палци, а подметката – с останалата част. В края на процедурата масажирайте стъпалото.

Без слънчевите изгаряния

Изгоренея от слънцето? Смес от две части вода и една част ябълков оцет ще ви помогне бързо да облекчите зачервяването и да предотвратите беленето на кожата. Наситете с него памучен плат и покрийте изгореното място. След няколко минути махнете компреса и намажете засегнатата област с крез за след слънце с охлаждащ ефект. Той ще овлажни сухата кожа.

Поставете ярка кърпа върху пясъка

Вземете със себе си оранжева или доматено-червена кърпа за плажа и ще се откроите от останалите. Между другото, ярката материя върху пясъка не само ще привлече вниманието на околните, но и … ще придаде на кожата ви скъпоценен златист оттенък.

Разходете се по пясъка и вълните

Разходка по плажа, докато вълните галят краката ви, не само ще ви помогне за красив загар, но е доказано, че  благодарение на тази процедура кръвообращението се увеличава. Така се доставя повече кислород и хранителни вещества до всяка клетка. В резултат краката ви ще изглеждат по-загорели от един или два тона. Но само за известно време.

Пийнете зелен чай

Зеленият чай ще ви помогне перфектно да се справите с жегата. За да утолите жаждата си, запарете чаена лъжичка листа на литър вода. Оставете го да престои в термос за два до три часа и пийте охладен. Между другото, зеленият чай също перфектно освежава в състава на различни козметични продукти.

Tagged , , , ,
на горе