Петте езика на любовта
Любов и партньорство

Петте езика на любовта

Вероятно сте чували израза, че двама души общуват чрез езика на любовта, но сигурно не сте се и замисляли повече върху същността на тази фраза. Чудили ли сте се някога дали партньорът ви все още го е грижа за вас? Не сте единствената, която се чувства така. Вие и вашата половинка може да се обичате много, но всъщност да говорите на различен любовен език. За да поддържате връзката си, от време на време ще имате нужда от повече от романтична среща. Всъщност, според д-р Гари Чапман, който е измислил концепцията за 5-те езика на любовта, владеенето им е ключът към дълготрайна връзка. Идеята му всъщност е доста проста.

Тези езици са пет, всеки от които описва различен тип любовно изражение. Ето и повече за тях:

Думи за утвърждаване

Актът на показване на обич чрез изречени думи, похвала или възхищение е известен като думи на утвърждаване. Милите насърчителни думи, както и вдъхновяващите цитати, любовни бележки и очарователни послания се оценяват, когато това е нечий основен любовен език. Като допълвате половинката си или посочвате какво прави добре, можете да озарите деня му и да му дадете нужната мотивация.

Подаръци

Тук говорим за предмети, които ви карат да се чувствате ценени или признати. Те могат да бъдат, както материални, така и нематериални. Посещението на представление с вашия любим, например, е също толкова голям подарък, колкото и цветя или онзи скъп подарък, с който си заслужава да се похвалите. Липсата на ежедневни жестове или пропуснато специално събитие е много неприятно за хората, които предпочитат този език на любовта.

Действия за подкрепа

Когато говорите езика на любовта от този вид, всичко, което партньорът ви прави с желание, за да облекчи натоварването ви, е жест на любов. Когато половинката ви почисти с прахосмукачка преди да пристигнете или ви изненада със закуска, вие се чувствате обгрижени. Той го прави, защото иска да ви отмени и по този начин показва любовта си. Неизпълнените обещания или мързелът, от друга страна, могат да ви накарат да се чувствате зле.

Физическо докосване

Физическите изрази на привързаност като целувки, държане за ръце, гушкане на дивана и романтика са много използвани. Те карат тези, които използват физическия контакт като свой любовен език, да се чувстват ценени. За хората, които говорят този език на любовта, физическата близост и докосването могат да бъдат много окуражаващи. Те служат като мощна емоционална връзка и заздравяват отношенията.

Качествено време заедно

Когато партньорът ви активно иска да прекарва време с вас и винаги е готов да се мотае с вас, той също използва езика на любовта. По този начин той иска да ви накара да се почувствате ценени и обичани. Ако качественото време заедно е основният любовен език на партньора ви, вие трябва да се научите как да го прекарвате подобаващо. Важно е да правите неща, които карат партньора ви да се чувства добре, когато става дума за говорене на неговия език на любовта.

Ако обаче вие и вашата половинка не говорите един и същ език на любовта, не се шокирайте, ако тези усилия в началото изглеждат принудени. С достатъчно време и търпение ще правите тези неща за половинката си, без дори да мислите за това.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе