Дължи ли обяснение мъжът за промяната в поведението си
Любов и партньорство

Дължи ли обяснение мъжът за промяната в поведението си

Знаеш ли кое е по-лошо от постоянните караници с твоя партньор? Това той да те игнорира. Да се държи така сякаш не съществуваш за него. Така сякаш той не се интересува изобщо от теб. Да, определено това е много мъчително. Но винаги има начин не само да разбереш причината, поради която го прави, но също и защо го прави.

Ето как да правиш, когато той те игнорира

Открий причината

Първо и най-важно е да разбереш на какво се дължи неговото държание. Защо те игнорира? Нима си го обидила или засегнала по някакъв начин? Помисли си добре последните ви разговори на какви теми са били, както и поведението и на двама ви. Има ли нещо необичайно отпреди? Някакъв по-сериозен спор или несъответствие в желанията ви и плановете за бъдещето?

Например, може би той те игнорира, защото преминава през труден период и предпочита да се затвори в себе си. Или може би те игнорира, защото ти изневерява или иска да се разделите.  Има голяма разлика между възможните причини. Въпросът е как да разбереш дали той казва истината, ако изобщо отговори. Но рано или късно всичко се свежда до едно и също нещо и това е да го попиташ. Просто се увери, че не си прекалено обсебваща и не се опитвай да разчетеш мислите му. Търпение, мила.

Починете си малко един от друг

Ако той не спира да те игнорира и не може да разбереш защо, това е изключително разстройващо. Освен това е просто депресиращо. Искаш да го разпиташ и се надяваш той да е искрен с теб, но дали това е възможно? Често мъжете предпочитат да си тръгнат от теб без да кажат нито дума. И винаги излизат с оправданието, че не ти дължат обяснение. Но дали наистина е така? Никой не заслужава подобно отношение. И ако той е променил отношението си към теб без да каже нито дума, това е подла постъпка.

Дай му пространство

Ако партньорът ти те игнорира и не знаеш защо, може би е време да си дадете малко лично пространство един на друг.  Има правилен и грешен начин да направите това. Ето правилния начин: Остави му място и време насаме, като същевременно поддържате дори малък контакт, за да не се загуби връзката между вас.

А това е грешният начин:  Гледаш ядосано и настоятелно го игнорираш в съобщенията и обажданията му. Играеш напук на правилата. Но последствията ще усложнят връзката ви още повече.

Да дадеш пространство на приятеля а си не означава да откажеш от него и да се разделите. Става дума за временно преориентиране в нова посока, за да може той да има необходимото време и пространство, за да изчисти съзнанието от съмнителните и мъчителни мисли. По този начин и двамата ще се чувствате след това много по-добре, защото ще сте наясно кой какво иска от другия и от живота.

Дали всичко е под контрол

Не искаме да ти пуснем мухата в главата, но ако приятелят ти те игнорира, има нещо, в което трябва да се увериш. Сигурна ли си, че той те игнорира или се е променил забележимо и че всъщност не ти си причината за него? Понякога, когато сме депресирани или тревожни, приемаме поведението на някого твърде лично или вярваме, че се отнася с нас по определен начин умишлено. Но всъщност не е така винаги.

Може би той е просто да е физически уморен от своята работа. Напълно осъзнаваме, че дори тези нови проблеми може да те дразнят и да наложат напрежение във връзката. Но помисли добре. Ами ако причината, поради която той те игнорира наистина не е свързана с теб, а само и единствено с него. Може би има сериозни проблеми, които не иска да ти сподели, за да не те притеснява излишно. Да, не постъпва правилно, но може ли да съдиш него за поведението му?

По-добре се опитай да разбереш истината и ако се нуждае от помощ му помогни. Все пак връзката ви няма да има само приятни моменти, а в трудностите се доказва любовта ви един към друг. И ако успеете да преминете през всички проблеми, то вие ще бъдете още по-здрава и силна двойка, а любовта ви по-истинска.

Увери се, че той всъщност те игнорира и че не прекаляваш, защото понякога, след като го повдигнеш въпроса или това стане проблем, е твърде късно да се върнеш назад и да се преструваш, че нищо не се е случило.

Tagged , , , , , , , ,
на горе