Писмо до мъжа, който е на път да ме загуби
Любов и партньорство

Писмо до мъжа, който е на път да ме загуби

 

Идвам от семейство, в което любовта, уважението и лоялността не просто означават много, а са най-важното. Баба ми и дядо ми живяха почти 60 години заедно, после тя се разболя и почина, а той от мъж-скала изведнъж се смали, посърна и след няколко години я последва. Тя имаше чисто бяла, къса и бухнала коса и той често я прегръщаше и с любов й казваше „глухарче“. Това ми се е запечатало… До последно се грижеха един за друг и не криеха обича си пред другите. Винаги съм искала да имам такива отношения – да имам до себе си мъж, на когото да разчитам, да знам, че аз мога да съм му опора, да се обичаме и да не се лъжем, да сме си достатъчни.

Много ли искам?

Тези хора – баба и дядо, са примерът ми и причината аз да вярвам… да знам, че може да има такава любов, която не се изтърква с годините и която не винаги е лесна и сладка, но всъщност е смисълът на живота.

Може би затова аз така и не можах да разбера какъв смисълът от всичките ти флиртове, закачки и свалки с непораснали женички, в които всъщност си двойно губещ – веднъж губиш себе си, втори път губиш малко по малко и човека, който те обича. Губиш мен.

Губиш ме, когато, без да ми казваш, каниш новата колежка да отидете заедно на фитнес. Когато посред нощ получаваш смс-и. Когато в компютъра си държиш цяла папка с бивши гаджета. Губиш ме всеки път, когато поискам да поговорим за някои неща, а ти ми казваш, че си измислям проблеми. Губиш ме, когато покрай нас мине хубава жена и ти се обърнеш след нея. А до теб, точно до теб, върви друга хубава жена, която те обича. Аз.

Вярвам в това, което дядо ми казваше – там, където има любов, дъще, очите гледат и виждат само това, което държат ръцете. Кратко и ясно! Ако обичаш наистина една жена или един мъж, други „опции“ не съществуват. Другите са просто някакви хора, познати, приятели, колеги, които получават любезно или приятелско отношение – нито повече, нито по-малко.

Любовта е съзнателен избор.

Замисли се. Аз мога да имам всеки мъж, когото поискам, но обичам теб и съм избрала да бъда с теб, искам да споделям живота си, хубавото и лошото в него само с теб. С теб! Нямам нужда да флиртувам, за да си повдигам самочувствието, защото знам, че съм хубава жена, че съм умна, можеща и секси. Имам недостатъци и със сигурност не са един и два, но никой от нас не е съвършен. Важното е, че откакто съм с теб, не погледнах нито веднъж към друг мъж, не отговорих на нито едно „закачливо“ съобщение или палав поглед от познати и непознати мъже. И това не е някаква саможертва. Това е любов. Това е характер – аз стоя зад избора, който съм направила преди години и нямам нужда от друго. Защото имам теб, имам един мъж, с когото съм избрала да бъда – това си ТИ.

Въпросът е: ти от какво имаш нужда. Оставям те сам, за да потърсиш отговора. А и защото трябва да знаеш нещо важно. Аз те обичам, но винаги ще обичам повече себе си.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе