Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи

Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи
Психология

Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи

Чудили ли сте се дали има добри навици, които могат да ви направят по-издръжливи? Сега, повече от всякога, издръжливостта се е превърнала в необходимо условие за радост и успех. Ако сте способни да се възстановите от трудни времена, можете да постигнете много повече в живота и да бъдете по-щастливи. Ако сте по-малко издръжливи, борите се повече с промяна, загуба или трудни обстоятелства, това може да се отрази негативно на благосъстоянието ви и да ви попречи да постигнете целите и мечтите си. Страданието и липсата на самообладание могат да ви задържат.

Устойчивите хора изглежда процъфтяват във всички области на живота си: Те се търкалят с ударите. Те са доста приятни. Те се въртят след провали. Наистина, като цяло те са готини хора.

Лесно е да се мисли, че са изрязани от различен плат. Гледаме ги и се чудим родени ли са с нещо, което им позволява да останат хладнокръвни под напрежение, когато имат работа с този човек или когато просто имат лош ден?

Но устойчивостта, подобно на много качества на хората с високи нива на емоционална интелигентност, може да бъде укрепена с течение на времето чрез практика.Емоционално силните хора знаят, че не могат да контролират това, което им се случва, те могат само да контролират как реагират. Издържат на повече стрес и се справят с трудностите, защото са развили умения за издръжливост, за да се справят с всичко, което им се изпречи.

Добрата новина е, че докато личностни черти като смелост могат да бъдат наследени, устойчивостта може да се развие и упражнява точно като всеки мускул във фитнеса. Може да не е лесно, но издръжливостта е постижима. Ето няколко указания как да изградите умствената си сила.

Искате да излезете с него? Поканете го

Упражнения за стягане на тялото у дома

5 сурови истини, които ще ви направят по-силен човек

Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи  Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи

Работете от списък със задачи, а не от вашия имейл.

добри навици
Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи снимка: pinterest

Устойчивостта идва от виждането на положителни резултати от вашата работа. На ранен етап това, което е от решаващо значение за успеха, е да вършите правилната работа. Като създадете списък с приоритети и безмилостно работите оттам, вие ще можете да наберете инерция – и да изградите доверие в себе си и своя процес – за преодоляване на пречките и да изградите добри навици.

Създайте приятели предприемачи.

добри навици
Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи

Важно е да можете да говорите с хора, които разбират през какво преминавате, така че създайте колкото се може повече приятели с хората, които работят около вас. Изградете добри навици. Наличието на социална мрежа от хора, които ви разбират, ще ви направи по-устойчиви на прегаряне и те ще могат да ви дадат много по-подходящи съвети, когато имате проблеми.

„Биохак“.

Подобрих устойчивостта си, като възприех практика на „биохакване“, обяснена от Дейв Аспрей, която оптимизира моята диета, упражнения и сън, за да мога да достигна ново ниво на представяне. Губим толкова много енергия за неправилни тренировки, ядем храни, които ни забавят и спим неефективно. Тествайте кои промени работят най-добре за вас и така ще изградите добри навици.

Практикувайте медитация.

добри навици
Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи

В ранните ми години на предприемачество нямах ключ за изключване. Приех всичко лично; Чувствах се виновен, когато не работех и имах къс бушон заради това. Започнах да практикувам медитация преди повече от година и открих, че отделянето на време за спокойствие ми позволи да се изправя пред предизвикателствата и да не се изпотявам за дребните неща и така изградих добри навици.

Движете тялото си

добри навици
Добри навици, които ще ви направят по-издръжливи

Когато емоционалният ви мозък се включи, трябва да направите нещо, за да обработите тази енергия по положителен начин. Излезте от главата си и се свържете с тялото си, като направите бърза разходка, скокове или танцувате. Ще почувствате внезапен прилив на енергия и ще осъзнаете, че можете да насочите реакцията си към действие. Така ще изградите добри навици.

Прекарвайте време сами

Психически силните хора се чувстват удобно с тишината, всъщност те се наслаждават на собствената си компания. След няколко години на пандемия може да не сте толкова запалени да сте сами, но помислете дали сте прекарали качествено време със себе си, размишлявайки върху живота си. Организирайте си седмична среща със себе си или прекарайте 5 тихи минути в колата, преди да вземете децата. Така ще изградите добри навици.

Tagged ,
на горе