Как да удължите живота на дамската чанта

Как да удължите живота на дамската чанта
Мода

Как да удължите живота на дамската чанта

Нищо не е по-неприятно от това дамската чанта да започне да показва признаци на износване. Макар да е разбираемо, че често използваната чанта постепенно придобива леко износен вид, никой не се радва, когато неговата чанта се изхаби до такава степен, че трябва да търси дубликат.

Искате да излезете с него? Поканете го

Пролетни чанти: 8 от най-добрите тенденции за сезона

Как да се грижим за косата на жените с косопад: трикове и съвети

Никотиновата киселина дава луд растеж на косата за стотинки

Как да удължите живота на дамската чанта

1.Използвайте нежен почистващ препарат

дамската чанта
Как да удължите живота на дамската чанта снимка: pinterest

Първо, редовното почистване е от първостепенно значение за запазване на дълготрайността на дамската чанта. В зависимост от материала, използвайте нежен почистващ препарат, подходящ за конкретния вид кожа, плат или синтетичен материал. Избягвайте агресивни химикали, които могат да повредят или обезцветят материала. За кожени чанти влажна кърпа, последвана от мек почистващ препарат и балсам за кожа, може да помогне за поддържане на еластичността и предотвратяване на напуквания. Чантите от плат често могат да се почистват на места с мек препарат или специализиран препарат за почистване на тъкани.

2. Когато сезона на дадената чанта приключи, тя трябва да се съхранява на определни места.

Добре е да сложите дамската чанта на място, което не е подложено на пряка слънчева светлина. Кожените чанти трябва задължително да се намажат с парафин или специален препарат за кожа, който ще запази чантата като нова до следващото и слагане. Добре е да сложите дрехи или сгъната хартия, за да запазите формата на чантата. Варианта със сгънатата хартия е добре само ако периода за съхранение не е много дълъг, защото хартията събира влага.

 

Ако искате да изразите любовта към себе си и да бъдете още по очарователни тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество

 

3. Почистете с влажна бяла кърпа

дамската чанта
Как да удължите живота на дамската чанта снимка: pinterest

Ако трябва да почистите чантата си,трябва да използвате топла вода и малко количество мек сапун върху бяла кърпа, за да избършете чантата.

Препоръчваме да използвате прозрачен сапун за миене на съдове и да почиствате по дължината на влакната. Уверете се, че кърпата е само влажна, за да не се насити чантата.

След почистването е много важно дамската чанта да изсъхне напълно. След като е напълно суха, можете да я съхранявате след употреба.

4.Състояние на кожената ви чанта

Подобно на нашата кожа, кожата се нуждае от подхранване и хидратация, за да остане еластична и здрава. Кондиционирането на кожената чанта помага да се предотвратят пукнатини, да се запази цветът ѝ и да се подобри цялостният ѝ вид. Използвайте висококачествен балсам за кожа и го нанасяйте внимателно с кръгови движения с помощта на мека кърпа без власинки. За да се уверите в съвместимостта, първо тествайте продукта върху малка, незабележима област. Можете да извършвате този съвет за дамската чанта на всеки няколко месеца или при необходимост, в зависимост от климата и начина на употреба.

 

Ако искате да изразите любовта към себе си и да бъдете още по очарователни тук може да си поръчате натурални продукти с високо качество

 

5. Водоустойчива кожена чанта

дамската чанта
Как да удължите живота на дамската чанта снимка: pinterest

Неочакваните дъждове и разливи могат да нанесат поражения на кожената ви чанта. За да защитите дамската чанта от природните стихии, нанесете хидроизолационен спрей, специално предназначен за кожа. Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя и да нанасяте отново при необходимост в зависимост от честотата на пътуванията ви и метеорологичните условия, с които се сблъсквате.

6. Отстраняване на повредите незабавно

дамската чанта
Как да удължите живота на дамската чанта снимка: pinterest

Въпреки най-добрите ви усилия, могат да се случат инциденти и кожената ви чанта да претърпи повреда. Когато това се случи, обърнете се към всички проблеми незабавно, като потърсите помощта на професионален специалист по поправка на кожа. Те могат да поправят леки разкъсвания, да възстановят цвета или дори да закрепят отново обков, за да дадат на чантата ви нов живот. Редовната поддръжка и навременните ремонти могат да удължат живота на дамската чанта и да я запазят в най-добрия ѝ вид за години напред.

7. Избягвайте да претоварвате чантата си

Когато носите чантата си, не забравяйте да не я претоварвате. Прекалено голямото тегло може да доведе до разтягане и деформация на кожата, което може да доведе и до скъсване на шевовете. Уверете се, че теглото на дамската чанта се разпределя равномерно, и я използвайте пестеливо, за да не причинявате ненужно износване.

Тези съвети и трикове ще ви помогнат да запазите чантата си в нов вид за години напред и ще ви възнаградят с цял живот стил и красота. Винаги избирайте висококачествена кожена чанта, тъй като тя е очевиден избор за инвестиция.

Tagged ,
на горе