5 неща, които да направите, ако искате да сте просто приятели

просто приятели
Любов и партньорство

5 неща, които да направите, ако искате да сте просто приятели

Да бъдете просто приятели с един мъж, който ви е признал, че ви харесва, може да бъде трудна задача. Ключът е постепенно да се нагодите към новата ситуация и да опитате каквото можете, за да запазите добрите си отношения.

И така, вече сте говорили и сега навлизате в зоната на „просто приятели“. Това е малко като да научите нова танцова стъпка – малко неудобно в началото, но ще се справите. Карайте нещата бавно. Не прибързвайте с някой ход, като например да си споделяте най-новите тайни в любовта, защото това може да нарани човека, който ви харесва. Все пак да сте просто приятели също има свои граници.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако искате да изглеждате зашеметяващо,  тук може да си поръчате онлайн качествени и натурални продукти от HappyMarket.bg за вашата красива визия

 

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Ето пет полезни съвета, за да поддържате добрите си отношения след разговора, в който е станало ясно, че сте просто приятели:

Проверете границите

Мислете за границите като за личното пространство на вашето приятелство – добре е да имате ясна представа къде се намира то. Може би ще ви помогне да излизате по-рядко или да промените обичайните си срещи. Става въпрос за намиране на удобното място, където и двамата можете да се отпуснете без напрежение. Щом сте просто приятели, не би следвало да има срещи на романтични места. Това само може да поднови надеждите на мъжа, че нещата може да се променят.

Поддържайте чата в течение

Неудобни моменти? Просто ги изговорете. Това поддържа нещата свежи и ясни и може да гарантира, че и двамата се чувствате спокойни за това, как стоят нещата. Когато сте просто приятели, постоянната размяна на съобщения може да продължи. Можете да си пишете за всичко, без да се притеснявате, че нещата могат да излязат от контрол.

просто приятели
5 неща, които да направите, ако искате да сте просто приятели

Пространство: Последната граница

Ако приятелят ви има нужда от пространство, няма страшно. Това е нещо като да си вземете малка почивка след маратонска сесия с филми. Това не означава, че приятелството ви е приключило – понякога глътката въздух помага на всички да се възстановят и да се върнат освежени. Просто не насилвайте нещата, защото вече знаете, че сте просто приятели.

Груповите срещи са злато

Впуснете се в групови дейности. Това е все едно да доведете приятели на парти – повече хора, по-малко неловки ситуации „един на един“ и много забавление. Освен това този вариант е чудесен начин да поддържате силна приятелска атмосфера. Така че кажете и на останалата част от компанията, че вече сте просто приятели с въпросното момче.

просто приятели
5 неща, които да направите, ако искате да сте просто приятели

Последователността е от ключово значение

Дръжте сигналите си в правилна посока – както и плейлистата си, така че да няма изненадващ намек в спокойния ви акустичен сет. Запазването на постоянство в начина, по който се държите около него, изпраща ясни сигнали и поддържа нещата прости и гладки. Няма нужда от пиянски умилквания или нощни признания, че го намирате за привлекателен, защото вие сте просто приятели. Да се сприятелиш с момче не е най-лесното нещо, което можеш да направиш. Изисква се много смелост, за да бъдеш честен за чувствата си, особено когато се опитваш да запазиш приятелството си.

Това е деликатен баланс между любезността и яснотата и е похвално, че сте предприели стъпки, за да се справите с това внимателно и с уважение. Не забравяйте, че най-важните неща са честността, съпричастността и уважението. Това са крайъгълните камъни на всяка силна връзка, романтична или друга. Като сте верни на себе си и се съобразявате с неговите чувства, не само се ориентирате в сложна ситуация, но и изграждате основата на здраво и трайно приятелство.

Така че, въпреки че процесът на научаване как да се предпазвате от приятели може да изглежда обезсърчителен, вие поемате по смел и уважителен път, като сте честни за това какво наистина чувствате. Това само по себе си е достойно за възхищение. Ако успеете да останете просто приятели след такъв момент, то вашите отношения ще продължат да бъдат силни и ще знаете, че имате верен приятел зад гърба си.

Вижте още:

5 начина да съчетаем червено в облеклото

Малките тайни на идеалните двойки

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Tagged ,
на горе