приятелската зона
Любов и партньорство

7 начина да го върнете в приятелската зона

Когато едни чувства не са взаимни, но искате да запазите отношенията си с даден човек, вие трябва да потърсите приятелската зона. Ако един мъж ви признае, че ви харесва, но вие не изпитвате същото, със сигурност ще стане неловко. Ваш избор е дали да сложите плътна завеса между вас, или все пак да останете с добри чувства един към друг. Приятелската зона може да бъде много болезнено място за един мъж. Много е възможно той изобщо да не иска да бъде там, след като бъде отхвърлен, но вие да го искате в живота си като приятел. Неловко.

И така, вашият приятел, изпълнен със смелост, най-накрая ви признава чувствата си. Това е момент на уязвимост, огромен скок на вярата. Но ето го и обратът – вие не изпитвате същите чувства. Изведнъж се изправяте пред деликатната задача да разберете как да останете приятели с него. Как да постъпите, когато вие сте този, който държи сърцето, което може да се нуждае от нежно отношение?

Тази ситуация, колкото и да е неприятна, не е необичайна. Едно е да бъдеш приятел, съвсем друго е да бъдеш този, който откликва на чувствата на този човек. Този деликатен сценарий изисква комбинация от честност, чувствителност и уважение.

Казано направо, няма лесен начин да го направите. Той ще бъде наранен, а вие ще се почувствате зле, че сте го наранили. Но колкото и да е трудна приятелската зона, много по-лошо е да развиваш романтични чувства към някого, докато блажено не знаеш, че той никога няма да почувства същото, така че трябва да го направиш сега.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ако искате да изглеждате зашеметяващо,  тук може да си поръчате онлайн качествени и натурални продукти от HappyMarket.bg за вашата красива визия

 

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Ето няколко начина да го върнете в приятелската зона, след като ви е признал чувствата си:

Уверете се, че искате да го направите

Не го поставяйте в приятелската зона, просто защото не знаете какво друго да направите. Помислете дълго и добре за чувствата си към това момче, защото щом поставите някого на това място, може да е твърде късно. Той може да продължи напред, преди да сте признали чувствата си към него, или пък трудно да ви прости, че сте го отхвърлили. Малко драматично, но тази ситуация го изисква, не мислите ли? Преди да го разочаровате, запитайте се… има ли шанс и вие да го харесвате?

Преценете каква точно е връзката ви

Най-добри приятели ли сте от шестгодишни, или просто се запознахте на парти преди няколко седмици? Степента на задълбоченост на сегашната ви връзка определя колко нежна трябва да бъдете, когато се опитвате да откриете това момче. Ако той е най-добрият ви приятел от години, подхождайте към това внимателно, защото не искате да навредите на отношенията си като го поставите в приятелската зона.

Помислете за неговата смелост

Нещо, което много хора не успяват да признаят, когато се сприятеляват с хора, е, че може да им е била необходима голяма смелост, за да ви кажат какво чувстват. Ако сериозно сте били най-добри приятели през целия си живот, това е нещо огромно. Той не е решил просто вчера, че има чувства към вас. Той се е чувствал по този начин от дълго време. Представете си смелостта, която му е била необходима, за да изрази чувствата си! Отново бъдете деликатни. Ако му кажете директно, че искате да остане в приятелската зона, това може да го нарани.

Не се стеснявайте от разговора

Ако някой ви каже, че си пада по вас, и вие веднага затворите разговора, защото ви е неудобно, това не е добре. Трябва да го изслушате. Оставете го да ви каже как се чувства, защото ако не го слушате, ще си го измислите в главата. А измисленият от вас сценарий може да се различава от реалната ситуация. Може би той се интересува от вас, но не иска връзка – тук няма нужда от приятелската зона.

приятелската зона
7 начина да го върнете в приятелската зона

Дайте му уединение

Не повдигайте въпроса пред приятелите си, защото тази ситуация е също толкова неудобна, без да сте „ти-знаеш-какво“. След като разговорът е приключил, наистина не е необходимо да го повдигате отново. Оставете го да си отиде и уважавайте личното му пространство.

Бъдете търпеливи с него

Романтичните чувства са объркващи и стресиращи в най-добрите моменти. Романтични чувства в рамките на платонично приятелство? Вероятно главата му е била объркана и макар че твоята също може да е била объркана, когато ти е признал, не забравяй, че за него е било 10 пъти по-трудно. Ако му е необходимо време, за да ви каже правилно какво чувства, изчакайте го да подреди мислите си. А ако той иска да постави известно пространство между вас двамата, уважете желанието му. Приятелската зона може да му се стори неприятно място във вашите отношения.

7 начина да го върнете в приятелската зона
7 начина да го върнете в приятелската зона

Не казвайте, че го обичате като брат

Ако искате да разберете как да оставите момче в приятелската зона, определено не използвайте тази достойна за съжаление реплика. Тя е просто ужасна. Макар да звучи мило и сладко, наистина е като удар в корема да я чуеш от човек, към когото изпитваш романтични чувства. Дори да го мислите, просто не го изричайте на глас, това ще го нарани повече, отколкото предполагате.

Вижте още:

5 начина да съчетаем червено в облеклото

Малките тайни на идеалните двойки

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Tagged , ,
на горе