Да се почувства обичана, красива и щастлива е най-съкровената мечта на жената

Да се почувства обичана, красива и щастлива е най-съкровената мечта на жената
Любов и партньорство

Да се почувства обичана, красива и щастлива е най-съкровената мечта на жената

Романтичната любов може да се почувства доста фантастична. Има причина любовта да е основна тема в толкова много истории през вековете на човешката история. Все пак любовта не винаги е прекрасна. В реалния живот често е непредвидима, разочароваща, дори болезнена.

Въпреки че със сигурност може да предложи много награди, тези предимства обикновено не идват без известни усилия и желание да приемете някои предизвикателства като част от процеса.

Когато обичате някого, вие избирате да подхранвате първите вълни на привличане, като подхранвате тези ранни чувства. И все пак инвестирането на време, чувства и емоции понякога си струва. Въпреки всичко. Но само тогава, когато любовта е истинска.

Признаци на истинска любов

Чувстваш се в безопасност

Безопасността е крайъгълен камък на любящите взаимоотношения. Партньор, който ви обича, няма да ви нарани физически или да повреди вещите ви. Той също няма да ви заплашва или притиска да правите неща, които не искате да правите, да взема решения вместо вас или да ви откъсне от социалния ви живот.

Да се чувстваш в безопасност също означава да се чувстваш свободен да вземаш собствени решения и да изразяваш себе си, без да се страхуваш от неговия отговор. Когато споделяте мнения и цели, вие получавате подкрепа, а не унижение или критика. Всеки изпитва раздразнение и гняв понякога, но е възможно да изразим гнева по безопасни и здравословни начини. Партньор, който ви обича, няма да ви заплашва или да използва гнева си, за да ви накаже или да ви накара да се страхувате.

Той слуша

Партньор, който ви обича, ще прояви активен интерес към подробностите от живота ви. Той ще слуша активно, като задаваш въпроси и няма да има търпение да ти сподели и за себе си. Усещате, че наистина го е грижа по начина, по който ти отговоря.

Въпреки че може да не чуе или запомни всяка дума, която казва, той обикновено има доста солидна представа за нещата, които са най-важни: вашите харесвания и нехаресвания, надежди и страхове, приятелства и семейни отношения и т.н.

В една здрава връзка партньорите признават както лошото, така и доброто. Когато повдигнете притеснения или проблем във връзката, той ще вземе предвид чувствата ви, вместо да ви игнорира или да се опита да сведе до минимум страданието ви.

Tagged , , , , , , , ,
на горе