Практически съвети как да прекратите спор с приятел, ако не искате да се извините

Практически съвети как да прекратите спор с приятел, ако не искате да се извините
Интересно

Практически съвети как да прекратите спор с приятел, ако не искате да се извините

Обичайно е приятелите да се карат, дори и да са много близки. Без значение колко дълго познавате някого, в крайна сметка може да не сте съгласни с него по дадени въпроси. Това може да доведе до размяна на реплики и дори скандал. Възможно е дори караницата понякога да бъде грозна, почти да ви накара да искате да се откажете да се извините и да прекратите отношенията си с него. Много е лесно да направите избор в разгорещен спор, за който несъмнено ще съжалявате по-късно. Наистина ли искате да прекратите дългогодишните си отношения с някой, който е запознат с всичките ви тайни? Това поведение е по-присъщо за децата. Те често се карат, разменят си груби думи и няколко дни не си говорят. След това обаче пак се срещат и всичко е забравено. Възрастните знаят, че един приятел може да бъде до вас цял живот. С него можете да споделяте хубави и лоши моменти.

И така, ето няколко съвета, за да преодолеете скандала с най-добрия си приятел, ако не искате да се извините:

Вземете решение да обсъдите проблема

Вие решавате дали изобщо искате да общувате с него отново. Въпреки това, не всеки има способността да прекъсва връзките с приятели, без първо да говори с тях. Бъдете готови за възможността проблемът да не бъде разрешен, ако искате да го обсъдите. Ситуацията дори може да стане по-сериозна, ако продължите да водите стари спорове. Независимо от това е хубаво да изясните каква е ситуацията и да знаете дали наистина сте загубили приятел или отново може да изгладите отношенията си. Понякога всичко може да се дължи на едно недоразумение, така че си дайте шанс.

Ако приятелят ви не иска да се извини, не го карайте

Не можете да се чувствате зле за него, тъй като това решение не зависи от вас. Ако го принудите да се извини, ако не иска, това само ще навреди на връзката ви. Той трябва сам да разрешат ситуацията и да се поправи според собствените си условия. Същото е и в обратната ситуация – няма да ви е приятно, ако той ви притиска да направите нещо, което не смятате, че трябва. На сила няма да се получи нищо хубаво за вашите отношения. Ако и двете страни не искате да вървите в една посока е добре да не насилвате нещата. Извинението трябва да дойде от сърце. Всеки сам трябва да вземе това решение.

Не пишете в социалните мрежи за конфликта

Винаги има оправдание за това, което казваме, но важното е, че е казано и направено. Избягвайте да се опитвате да се помирите с приятел, докато сте въоръжени с широк списък от оправдания. Въпреки това, изясняването на чувствата ви, като очертаете какво сте направили неправилно в отношенията, ще ви помогне. По този начин можете да избегнете да кажете нещо неправилно. По-добре не пишете в социалните мрежи какво ви е подразнило и какво мислите, защото думите ви могат да бъдат разбрани погрешно. Освен това не е нужно да споделяте публично на всички за вашия конфликт, ако не искате да се извините. Това само ще влоши нещата.

Помислете за това от неговата гледна точка

Когато си ядосан на някого, е трудно да се поставиш на негово място, но трябва да го направиш. Ако не разгледате проблема от неговата гледна точка, няма да можете да разрешите конфликта. Това може да изясни недоразуменията и да направи неговото поведение по-ясно за вас. Така бихте приели неговата позиция.

Никога не забравяйте, че страдате, когато спорите с приятеля си, независимо дали решите да се извините или не. Така че, погрижете се за себе си през тези трудни времена, за да избегнете навлизането твърде дълбокото в скандала. Тогава ще бъде по-трудно да останете приятели.

Четирите зодии, които не стават за лидери

Зодиите, които инвестират твърде много в ненужни вещи

Зодиите, които постоянно обвиняват себе си, за да спечелят симпатии

Кратък наръчник как да излезете от приятелската зона

Зодиите, които обичат да обзавеждат дома си и дават пари за скъпи предмети

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Четирите зодии, които пазаруват разумно и не прахосват пари

Типичните конфликти между нови родители и как да ги разрешите

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе