11 съвета с които да преодолеете някого, с когото никога не сте излизали на среща

11 съвета с които да преодолеете някого, с когото никога не сте излизали на среща
Психология

11 съвета с които да преодолеете някого, с когото никога не сте излизали на среща

 

В несподелената любов е много по-трудно да преодолееш някого, защото всъщност вие никога не сте имали връзка. Дори не може да се ядосаш на него, защото това не е истинска раздяла.  Трудно е да забравиш някой, който всъщност никога не си имал. Но дори и да боли е време да продължиш напред, заради теб самата. Заслужаваш да бъдеш щастлива и да имаш истински партньор в живота. Неангажиращите срещи, от които пострада, остави на тийнейджърите.

Представяме ви полезни съвети, с които по-лесно да преодолеете несподелената любов.

Спри да флиртуваш

Ако си решила наистина да продължиш напред, първата стъпка, която да направиш е да спреш да се виждаш с него. Никакъв флирт, никакви интимни отношения. Колкото и да ти е трудно да прекъснеш всякакъв контакт с него, трябва да го направиш, ако искаш наистина да го преодолееш. Може би той ще продължи да те търси, но това не трябва да те прави уязвима. Тръгни си, преди да си станала за смях и запази достойнството си.

Не фантазирай

Да, фантазиите определено са по-красиви от действителността, но ако се храниш с напразни надежди, накрая ще повърнеш пеперуди. Вярно е, че отдалечаването от този човек ще те направи нещастна и самотна, защото за теб той е целия свят. Но колкото повече си фантазираш, толкова повече ще те боли от реалността.

Не чети стари съобщения

Четенето на стари ваши съобщения ще ти донесе повече болка, отколкото може да си представиш. Няма нужда точно в този момент да си мазохист, нали? Изтрий сладникавия, лъжлив чат с него и затвори тази страница веднъж завинаги.

Помисли за себе си

Да дадеш от времето си и чувствата си на човек, който е безразличен към теб е много лоша инвестиция. Но нищо фатално не се е случило. Вярно е, че не може да върнеш изгубеното време в напразни надежди, но може да дадеш на себе си това, което наистина заслужаваш. И не чакай нито минута повече – поглези се. Излез на шопинг, смени прическата, а защо не и почивка в друг град, а може би и държава? Не забравяй, че преди всички останали, трябва да обичаш себе си. Само така ще се чувстваш пълноценна и щастлива, независимо дали си във връзка или не.

Съсредоточи се върху кариерата

Лейди Гага най-добре го казва: „Ако се чудите кое да изберете, знайте, че кариерата ви няма да се събуди един ден и да ви кажe, че вече не ви обича!“ И да… До болка е права! А какъв по-подходящ момент да се съсредоточиш върху кариерата си от този, когато сърцето ти е на парченца? Точно сега ти трябва да си силна, да притежаваш хъс и да се справяш напук на него, напук на всички. Вложи цялата си енергия в работата и няма да остане невъзнаградено.

Дай си време

Времето е най-добрият лек, само че не го предлагат с упойка. Но човешкото сърце е толкова силно и носи много. Особено женското. Въпреки дъгата от чувства, които изпитваш в момента, помни, че няма да е така завинаги. Дай на себе си време и ще разбереш, че всяка буря отминава рано или късно, а след нея изгрява слънце. А кой знае – твоето слънце може да е нова любов, но този път споделена, разбира се!

Излез на среща

Вярно е, че всяка жена си има по някого в сърцето, но само на късметлийките той присъстват и в живота им, но все пак си дай шанс. Няма нищо лошо в това да опиташ с някой друг. Излез на среща, флиртувай с него, опознай го. Не се доверявай напълно, но и не поставяй стена пред себе си. Бъди отворена за нови запознанства и не се задълбочавай толкова.

 

 

 

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе