Да излизаш с женен мъж – тръпката, която не си струва
Любов и партньорство

Да излизаш с женен мъж – тръпката, която не си струва

Срещаш ли се с женен мъж или може би обмисляш да го направиш? Вероятно няма нужда да казвам, че е сложна ситуация, когато се намесиш в чуждо семейство.  Решението в крайна сметка е изцяло твое, но преди да се задълбочиш в подобна авантюра, има някои неща, които наистина трябва да знаеш, защото е твърде вероятно да се разочароваш от това лудо приключение.

Някои от тези истини може да не са лесни за чуване, но потенциално ще те предпазят поне малко.

Ето какво трябва да знаеш

Жена му винаги ще бъде на първо място

Колкото и да се опитваш да игнорираш реалността, когато двамата сте заедно, фактът остава, че той има жена. И колкото и да твърди, че вече не я обича и че остава само заради децата (или каквото и да е извинение) и че ти означаваш всичко за него – тя пак ще бъде негов приоритет.

Ако излизаш с женен мъж, ще трябва да приемеш, че съпругата му винаги ще бъде на първо място. Може би си мислиш, че може да се справиш с това. Но на някакъв етап, без значение колко небрежно се опитваш да запазиш нещата, вероятно това ще се превърне в огромен проблем.

Краят е много по-объркан, отколкото началото

Любовните афери с женени мъже обикновено започват като всички други. Усещате първоначална искра, наслаждавате се на това чувство. Тогава прекарвате повече време заедно и се оставяте на течението, водени от непознатите, но странно приятни емоции. Тъй като връзката се засилва, чувството за интимност също прераства в желание за нещо повече от просто разговор. Тогава може би и по-силните чувства започват да нарастват за един от двама ви.

Звучи толкова невинно и просто. Точно поради това е лесно да избегнеш личната отговорност да обмисляш действията си на всяка стъпка от пътя.

Но това не е като всяка друга любовна връзка. Има много повече препятствия. За разлика от срещата с някого, който е необвързан, бъдещето ви далеч не е гарантирано. Вие се поглъщате в забавлението и лекомислието на ранните етапи, но е малко вероятно да избегнете бъркотията, която непременно ще последва. Пиша в множествено число, защото става въпрос и за двама ви.

Да решиш просто „да видиш какво ще се случи“ е наивност. Колкото и забавно и вълнуващо да ти се струва в началото – краят винаги е много болезнен.

Вероятно и той те лъже

Един от най-големите ти проблеми при срещите с женен мъж е простият факт, че той е лъжец. Това не е присъда, това е констатация на факта. Той лъже жена си. Той е способен на измама. Това прави почти невъзможно създаването на доверие. Как би вярвала на човек, който с леко лъже собственото си семейство?

Като любовница понякога може би имаш чувството, че ти си тази, която е голямата му тайна. Но истината е, че проблемът не се фокусира върху теб, а върху неговите действия.

Не се заблуждавай, ако този човек е способен да излъже жена си, значи със сигурност е способен да излъже и теб. Просто е. Но любовта често замъглява ума.  Списъкът с лъжи, които мъжете казват на любовниците си, е дълъг и разнообразен. Но мила, сладникавите думи излизат най-солени.

Може да се чувстваш много самотна

Възможно ли е да имаш здрава и пълноценна връзка ако си избрала вече зает мъж?  Не е подходящ. Срещата с женен мъж не е връзка. Връзката е нещо съвсем различно. И ти заслужаваш истинска такава. Един женен мъж никога не може да ти даде цялото си време, енергия или сърце по същия начин, по който на теб ти се иска.

Крайният резултат е самота. За теб. Ако решиш да имаш „връзка“ с женен мъж, то трябва да свикнеш с мисълта, че ще имаш безброй самотни вечери.  Ще пропилееш времето си в чакане за обаждания или съобщения, които не идват. Безброй специални поводи и празници, прекарани сама. Защото той ще е със семейството си. А ти – утешителна награда.

Част от теб вероятно ще се наслади на тръпката от всичко това.Постъпката ти не те прави ужасен човек, прави те човек. Несъвършен, допускайки много грешки. Част от човешката природа е да искаме това, което не можем да имаме. Ако нещо изглежда недостижимо, то е по-желателно да се постигне.

Но струва ли си? Понякога цената, която плащаме е прекалено висока.

Tagged , , , , , , ,
на горе