5 начина да забавите темпото, ако връзката се развива твърде бързо

5 начина да забавите темпото, ако връзката се развива твърде бързо
Любов и партньорство

5 начина да забавите темпото, ако връзката се развива твърде бързо

Винаги е вълнуващо, когато имате човек до себе си, но понякога е хубаво да забавите темпото при нова връзка. Така ще успеете наистина да си дадете време и да прецените дали двамата сте един за друг.

infomax-logo-50-15-HW Индиана Джоунс, Мартин Скорсезе и Джони Деп са „гвоздеите“ на фестивала в Кан

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

5 начина да забавите темпото, ако връзката се развива твърде бързо

Ето и няколко начина как да забавите темпото, ако връзката ви се развива твърде бързо:

Проведете честен разговор

Откритият и честен разговор понякога е точно това, от което се нуждаете, за да разрешите даден проблем и да забавите темпото. Седнете с партньора си и общувайте от сърце, когато усетите, че емоциите ви са навсякъде. Обяснете какво ви тревожи. Също така изслушайте това, което има да каже, без да го съдите. След това намерете решение, което отговаря на очакванията и на двама ви на емоционално и психическо ниво.

забавите темпото

Отделете малко време за себе си

Разберете, че желанието да прекарвате всяка секунда с романтичния си партньор може да обърне нещата в негативна посока. Затова трябва да забавите темпото и да отделите малко време за себе си. Отдайте се на нещата, които ви харесват. Прекарвайте време с приятелите си. Дайте си почивка, за да съберете мислите си, да помислите накъде върви връзката ви и дали ви устройва колко бързо се развиват нещата.

Обсъдете границите

Независимо дали става въпрос за връзка от няколко седмици или за такава от една година например, определянето на граници е важно. То може да ви помогне да проправите пътя към здрави и дълготрайни отношения с половинката ви. Така че може малко да забавите темпото и след това се уверете, че партньорът ви разбира нещата, включително как искате да протече връзката, нещата, които можете да толерирате, очакванията, поведението и т.н.

Бъдете ясни и твърди, но и състрадателни, за да разбере партньорът ви колко важни са тези граници за вас. Също така го попитайте за същото и обсъдете стъпките в случай, че някой от вас наруши тези граници.

забавите темпото 2

Разберете гледната точка на другия

Разбирането на гледната точка на другия е от първостепенно значение в една връзка. Макар че може да се чувствате потиснати от действията или думите на партньора си, той може просто да го прави от чист ентусиазъм или привличане. Освен това, ако отделите известно време, за да помислите за партньора си, ще осъзнаете и къде се намират чувствата ви към него.

Помислете как всъщност се чувствате

Запитайте се дали всъщност се чувствате свързани с половинката си или това е просто привличане. Може да харесвате партньора си, но това не означава непременно, че изпитвате силни чувства към него, влюбени сте или виждате бъдеще с него. Затова е хубаво да забавите темпото. Отделете малко време, за да седнете с мислите си. Оставете интуицията си да ви води.

Също така се уверете, че знаете къде се намирате по отношение на обвързването или дали имате някаква непреодоляна травма, върху която трябва да работите. След като сте наясно с чувствата си, можете по-добре да решите посоката на връзката си.

забавите темпото

В заключение

Наистина не е лошо да забавите темпото. Макар че тази романтика в холивудски стил може да ви накара да се чувствате на върха на луната, понякога тя може да ви накара да пропуснете потенциалните червени знамена. Това по-късно може да разбие балона ви и да унищожи шансовете ви да се радвате на трайна връзка с човека, от когото може би наистина се интересувате. Ето защо идентифицирането на признаците, че връзката ви се движи твърде бързо, може да ви помогне да оцените стабилността и устойчивостта й.

Освен това, като разпознаете тези намеци, ще можете да разберете дали вие и вашият любим сте на едно мнение относно желанието за здравословно и щастливо бъдеще заедно.

Също така, в случай че усещате, че партньорът ви не иска подобни неща в живота или не е сериозен по отношение на връзката, положете усилия да забавите темпото. Поговорете с партньора си. Вземете по-контролирано решение за това какво искате и дали можете да продължите връзката при неговите условия или не. И накрая, не се притеснявайте да забавите темпото. Изберете своето щастие и не се задоволявайте с нищо по-малко!

Вижте още:

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

По-добро преживяване в леглото – направете 1 просто нещо

4 зодии, които се привличат от токсична връзка

4 зодии, които често започват връзка на работното място

4 зодии, които трудно изразяват нуждите си във връзката

5 начина да забавите темпото, ако връзката се развива твърде бързо

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе