Плюсовете и минусите да не живеете заедно със съпруга ви; да живеете
Психология

5 начина да живеете в настоящето

Ако сте амбициозен човек, със сигурност искате да живеете по най-добрия начин. Всички искаме да изживеем момента, в който се оглеждаме и всичко ни се струва, че върви по нашия път, че сме в облака и че нещата не могат да бъдат по-добри. Ако се научите как да присъствате и да живеете в момента, ще можете да имате този период. Когато хората търсят общо „щастие“ в живота си, те често прекарват цял живот в преследване на невъзможна цел. Никой не може да бъде щастлив през цялото време. Животът е поредица от върхове и спадове. Или това, или те гледат назад към това, което според тях са могли да направят по различен начин за по-добър живот“.

Вярно е, че когато прекарваш времето си в гледане назад към миналото, живееш в съжаление. Когато прекарвате цялото си време в мисли за бъдещето, пропускате тук и сега и вероятно си причинявате огромно безпокойство в този процес.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Затова трябва да се научите да живеете и да бъдете благодарни за настоящето.

И така, как да намерите цялостно удоволствие от живота и да не оставате с усещането, че той е по-скоро влакче в увеселителен парк, отколкото прекрасно пътуване? Ключът към пълноценния живот е да знаете как да живеете в момента. Това означава да приемаш нещата такива, каквито са. Наслаждавате се на всеки миг, независимо дали е добър или лош, и живеете живота си без съжаление или багаж.

Когато пренасяте твърде много от вчера в днес, не можете никога да се развивате и да живеете пълноценно. Ако искате да знаете как да живеете в момента и в настоящето, това означава винаги да присъствате, да не сте пасивни и, определено, да не сте зрител в собствения си живот.

за жените; да живеете
5 начина да живеете в настоящето

Не дръжте обиди

Един от най-лошите начини да пренесем твърде много от вчерашния ден в днешния е да държим злоба. Обидите са като да носите навсякъде със себе си багаж от неправди. Те не само са изтощителни, но и не ви носят нищо добро. Ако някой ви е наранил, оставете това. Единственият човек, когото това наранява, сте вие. Всичко това  ви пречи да живеете пълноценно тук и сега. Научете се да забравяте лошите неща бързо и да продължавате напред с мисъл за следващата победа в живота ви.

Простете

Има моменти, в които казваме, че прощаваме, но всъщност не го правим. Когато наистина простите, това означава, че сте оставили нещата зад гърба си, за да не се повтарят. Трудно е, но прошката е едно от най-добрите неща, които можете да направите за себе си. Да простиш на някого не означава да го освободиш от отговорност, а да освободиш себе си от гнева. Ако искате да живеете в настоящето, не можете да държите на миналото. Това включва гняв за неща, които са се случили преди. А ако това се случва вие изгубвате поглед върху нещата, които се случват сега.

Гледайте на всяко преживяване като на крива за учене

За да разберете наистина как да живеете в момента, гледайте на всичко като на продължение, а не като на край. Ако се объркате, трябва да се съвземете и да продължите напред. Няма начин да преминете през този живот, без да направите малко бъркотия. Но не позволявайте това да ви попречи. Приемете го като част от живота и ученето, така че да продължите да присъствате и да се освободите от всякакви угризения или вина, които ви държат в миналото.

за връзка; за успех; да живеете
5 начина да живеете в настоящето

Откажете се от страха

Страхът е една от най-силните емоции, които хората изпитват. Най-лошото при страха е, че обикновено дори не го разпознаваме такъв, какъвто е. Страхът ни пречи да обичаме, да напускаме, да създаваме, да продължаваме напред, да постигаме целите си, да бъдем уязвими и може да е една от причините да не присъствате пълноценно в живота си. Ако искате да живеете в момента, освободете се от страха. В края на краищата, какво е най-лошото нещо, което може да се случи от това да опитате нещо? Далеч по-лошо е никога да не опитате, отколкото да се провалите, докато опитвате.

Не предвиждайте бъдещето

Заедно със страха идва и очакването. Всички ние се учим от миналото си какво да очакваме в нови ситуации, но това само накърнява новите преживявания и ни дава различна перспектива за живота и действията ни. Ако искате да живеете в момента, не можете непрекъснато да мислите за бъдещето и за това какво може да се случи. Винаги ще живеете в бъдещето, а това не е истински живот.

Вижте още:

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

Tagged ,
на горе