Признаци, че партньорът се опитва да ви контролира
Любов и партньорство

Признаци, че партньорът се опитва да ви контролира

Вашият партньор понякога може да има повече от едно лице и да се опита да ви контролира. Когато за първи път започнете да излизате, нямате представа какво ще стане във връзката ви с този човек. Влизате в нови отношения с намерение да бъдете щастливи и обичани. Но нещата не изглеждат толкова добре, когато човекът, с когото излизате, се опитва да въздейства на вашите решения. Понякога е естествено да искате малко контрол в живота. Това, което не е добре, е когато вашият партньор се опитва да го прави вместо вас и да се окаже токсичен човек. Вземете в ръце собствения си живот, защото да позволявате всичко на другия не е начинът, по който една връзка работи.

От физическа агресия до емоционална манипулация, контролиращият партньор може да стигне до всичко. Понякога може дори да почувствате, че сте злодей, защото мислите същото, но това не е вярно. Ако половинката ви се опитва да поеме контрол над живота ви, тогава трябва да приемете това сериозно, преди нещата да се влошат много. Знаците може да не са твърде очевидни, особено в началото на връзката. Но е важно да забележите ранните предупредителни признаци на емоционално насилие.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и шест ранни признака, че вашият партньор се опитва да ви контролира:

Той се опитва да ви откъсне от вашата социална група.

Той може да не поиска явно да го направи. Вместо това да ви каже колко често да контактувате с приятелите и семейството си. Съветът му ще бъде да ги игнорирате. Той умело ще ви отблъсне от тях. Не е изключено да ви настрои по негативен начин към най-близките ви. Такъв човек би използвал нещо, което се е случило и е във ваш ущърб. По този начин той ще опита да ви контролира.

Четирите зодии, които правят фалшиви признания в любов, за да съблазнят

Зодиите, които издигат стени пред себе си и са трудни за обичане

Зодиите, които изтощават емоционално партньора си

Постоянно ще се опитва да ви накарат да се чувствате зле за решенията си.

Може да почувствате, че не ви е позволено да имате мнение във връзката. Всичко, което трябва да се случи, става по негово желание. Ако вие искате да дадете идея дори за дребни неща, като къде да бъде следващата ви почивка, то той няма да ви чуе. Контролиращият човек иска той да има думата за всичко. Трябва бързо да осъзнаете ситуацията, защото нещата могат да излязат извън границите на приемливото. Градивната критика и съвети са полезни. Но ако ви упреква за всяко малко нещо, което правите, тогава това е червен флаг. Това означава, че вашият партньор се опитва да ви контролира. Може да искате да излезете от връзката, преди да е станало твърде късно.

Четири неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Как да преглътнете обидата и да простите на някой, който ви е наранил

Зодиите, които заплашват с раздяла, за да създадат драма във връзката

Вашият партньор следи всичко, което правите.

Ако вашият партньор е постоянно несигурен и става подозрителен всеки път, това не е добре. Когато излезете с приятелите си, ако иска и той да присъства, то това да е само един от начините му да се опитва да ви следи. Може дори да подслушва телефона или да проверява профилите ви в социалните ви мрежи, за да знаят къде сте били. Да, това е крайно положение, но повярвайте, в някои връзки се случва.

Заплашва ви емоционално.

Това е издайнически знак, че партньорът ви ви контролира. Може дори да ви манипулира, като ви заплашва със самонараняване или самоубийство. Това ви прави гъвкави, особено ако сте пред раздяла. Така той може да ви убеди да останете заедно.

Зодиите, които са обсебени от партньора си и не му дават пространство

Здравословни начини да получите внимание от половинката си

Четирите зодии, които харесват да излизат с интроверти

Ще ви накара да се чувствате виновни и за най-дребните неща.

Той използва чувството ви за вина, за да постигне своето във връзката. Контролиращ човек може да ви омаловажава и да ви накара да поставяте под въпрос всичко, което правите в живота.

Никога няма да ви остави сама.

Някой, който се опитва да ви контролира, никога няма да уважи нуждата ви да останете насаме със себе си, когато трябва. Когато човек наистина ви обича, той комуникира с вас относно вашите нужди. Въпреки това, контролиращ човек ще ви накара да се чувствате виновни за тях

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе