8 случая, когато може да останете приятели с бившия; да блокирате бившия
Любов и партньорство

Особеностите на това да блокирате бившия

При раздяла, без значение дали е била по взаимно съгласие или не, не е изключено да ви мине мисълта дали да блокирате бившия си партньор. По този начин може да искате окончателно да го изхвърлите от живота си или просто да го правите в момент на гняв към него и под влияние на емоциите.

Когато една връзка приключи, има много неща, които трябва да се вземат предвид. Промените са неизбежни, когато партньорът ви стане ваш бивш. Цялата ви рутина е разклатена, а дори да не говорим колко болезнени са раздялите.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Какво ни носи невиждана мощ в Китайската Нова година на Дървения дракон?

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Когато раздялата е прясна, разбитото сърце може да ви накара да се питате дали всъщност да не блокирате бившия си.

Може вече да не се виждате с него, но ако отворите Instagram или Facebook и го видите навън, това може да предизвика много емоции. Не само това, но и фактът, че бившият ви може да ви е потърсил, може да ограничи шансовете ви да продължите напред.

Да блокирате бившия може да изглежда прекалено. Независимо дали сте се надявали нещата да останат сърдечни или дори сте искали в крайна сметка да станете приятели, блокирането на някого може да изглежда жестоко. Но понякога жестокостта е за добро.

Ако си задавате въпроса „Трябва ли да блокирам бившия си“, може би имате основателна причина да го направите.

Защо мислите да блокирате бившия си?

Фактът, че сте кликнали върху тази функция и сте стигнали дотук, ни казва, че мислите да блокирате бившия си. И това не ви идва от нищото. Ако обмисляте да блокирате бившия си, вероятно имате причина. Така че, защо мислите за това?

Искате ли просто да се дистанцирате от него? Трудно ли ви е да го виждате в социалните мрежи? Искате ли да прекъснете всички връзки? Може би той продължава да се свързвас вас или да публикува загадъчни неща за раздялата ви. А може би се страхувате, че ще достигне до вас и може пак да ви оплете в мрежите си, ако има достъп до вас.

Всички тези причини са основателни. Но искате ли да блокирате бившия си, защото не можете да се изправите пред него? Наранили сте го и не можете да му дадете възможност да затвори отношенията си? Трябва ли все пак да поддържате връзка, защото имате общи финанси, деца или група приятели?

Всички тези неща са свързани с общуването с бившия ви партньор. Така че, преди да натиснете този бутон, помислете за причините, поради които искате да прекъснете връзката си с него. Искате ли да го направите, за да водите по-здравословен начин на живот? Дали да блокирате  бившия ви ще бъде добро за вас, или е нещо, което правите от злоба или гняв?

с бившия си; да блокирате бившия
Особеностите на това да блокирате бившия

Ще ви помогне ли да блокирате бившия?

Знаете ли, ако не искате да блокирате бившия си, не е нужно да го правите. Изглежда, че това е разказът всеки път, когато преминавате през раздяла: „блокирай го, изтрий го и изгори вещите му!“

Но тази омразна нагласа не е за всеки. Ако обмисляте да блокирате бившия си, трябва да помислите дали това действително ще ви помогне да продължите напред. Защото в някои случаи блокирането не е достатъчно.

Ако трябва да блокирате бившия си приятел, за да спрете да гледате профила му или да спрете да отговаряте на текстовете му, това всъщност няма да ви спре. Можете лесно да го деблокирате или дори да създадете фалшив акаунт, за да разгледате профила му.

Това е същото като да изтриете номера на бившия си приятел. Разбира се, това може да затрудни установяването на контакт с него. Но има вероятност да сте запомнили този номер или да имате друг начин да се свържете с него. Ако блокирате бившия си, но имате момент на слабост, когато искате да разгледате профила му, можете да го деблокирате и да го направите.

Така че трябва да сте честни със себе си. Искате ли да блокирате бившия си, защото знаете, че ако не го направите, ще бъдете обсебени от него? Ако е така, това може би не е правилният ход за вас.

Това, което може да ви се стори по-полезно, е да го разкарате от приятелите си или да скриете публикациите му. Не е незряло или младежко да се откажете от приятелство с бивш приятел в социалните мрежи.

Всъщност това е разумно. То ще ви помогне да продължите напред, без той да е на преден план в съзнанието ви. Ако искате да останете приятели онлайн, но се нуждаете от време, за да не го виждате, докато преодолеете раздялата, скриването на публикациите им е чудесен начин да го направите, без да сте активни в това отношение.

Това помага да се предотврати появата на случайни публикации, но не се усеща толкова интензивно, колкото блокирането. Освен това няма да му изпрати погрешно послание. Ако блокирате бившия си приятел, той може да потърси профила ви и когато не го види, ще разбере, че сте го блокирали.

Ако това ви притеснява, скриването на публикациите им е чудесен начин да ги избегнете, без да правите изявления.

да блокирате бившия
Особеностите на това да блокирате бившия

Вижте още:

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

Tagged ,
на горе