Как да пригответе майонеза без яйца? Има няколко прости рецепти за приготвяне на домашна майонеза: повечето домакини го приготвят по класическата рецепта, която е с добавяне на яйца, адруги предпочитат постна версия на този сос. Ние от HappyWoman ви споделяме рецепта за вкусна и гъста майонеза без яйца.
Какви храни можем да ядем, без да напълняваме
Ето как да си приготвите гъста домашна майонеза без яйца
Състав:
мляко (100 мл),
растително масло (200 мл),
горчица (1 ч.л.),
лимонов сок (1 с.л.),
захар (0,5 ч.л.),
сол (0,5 ч.л.)
Начин на приготвяне на майонеза без яйца:
Изсипете млякото в съда на пасатора. За да направите майонеза без яйца, мрякото трябва да е на стайна температура. В никакъв случай не трябва да използвате горещо или топло мляко – по този начин, просто ще пресечете продуктите.
След това добавете растителното масло в купата на пасатора – то трябва да е с приблизително същата температура като млякото. Зехтинът или царевичното олио са идеални за тази рецепта, но можете да използвате и обикновено слънчогледово олио.
Потопете пасатора до дъното на купата и започнете да разбивате майонезата, докато се сгъсти. Разбиването започва отдолу нагоре.
След това добавете захарта, солта, горчицата и лимоновия сок. Важен момент – в тази рецепта трябва да използвате обикновена горчица, така че да е майонеза, а не друг сос.
Разбийте още веднъж и домашната майонеза без яйца е готова.
Да ви е сладко!