Перфектна грижа за краката през есента
Здраве и красота

Перфектна грижа за краката през есента

С настъпване на есента, имаме нужда от специална грижа за краката, за да може тялото ни да се приспособи към студеното време. Вече се сбогувахме с летните обувки и не излагаме краката си на въздух и слънце. Това причинява някои козметични проблеми – уморени крака, загрубяла и суха кожа, мазоли, ранички.

За да поддържате краката в перфектна форма и облекчите умората, трябва да обърнете внимание на кожата на краката. През зимата има по-голям риск от замърсяване на ходилата с бактерии, гъбички и микроби. Препоръчваме по-добра хигиена, редовно измиване на краката след работа и подсушаване.

За да се радвате на хубави, нежни и красиви крака, следвайте следните съвети.

Перфектна грижа за краката през есента

Шарън Стоун и на 64 показа мегаизваяните си крака

Втривайте в краката 10 дни и кажете сбогом на разширените вени, мазолите и напуканите пети

Упражнение „мида“: Правя го, когато няма време за пълни тренировки (мазнините по краката ми казаха „чао“)

Ето 5 съвета за перфектна грижа за краката през есента:

Удобни обувки

Добре е да носите удобни обувки през есента, за да не притеснявате краката си. Избирайте ботуши с широка, заоблена предна част, за да движите свободно пръстите си. Когато купувате зимни обувки, мерете ги с чорапите, с които ще ги носите. Чорапи от естествени, дишащи материи не само топлят краката, но предпазват от изпотяване. Нека обувките бъдат от велур или естествена кожа. Удобните обувки са основно правило при грижа за кожата!

Перфектна грижа за краката през есента
Грижа за краката

Ексфолиране

Премахването на горния слой клетки от кожата на краката е от много важно значение. Ексфолирайте краката и стъпалата веднъж седмично с помощта на специални камъчета, пемза, четка или машинка за пети. Отстранете мъртвата кожа и тя ще стане мека и гладка като коприна. За ароматизиране и дезинфекция, може да капнете няколко капки масло от лавандула, лимон, ванилия, роза и чаено дърво. Пилинг маските и ексфолиране със скраб за крака, се известни още от Древна Гърция, защото правят тялото меко и нежно.

Перфектна грижа за краката през есента
Ексфолиране – Перфектна грижа за краката през есента

Хидратиране

През есента и зимата, тялото има нужда от хидратиране. Кожата на ръцете и краката се изсушава повече от вятър и студ. За справяне с този проблем, овлажнявайте кожата с лосион, балсам, олио за тяло след баня. За проблеми с петите, намажете стъпалата с вазелин или естествени масла. Използвайте козметични продукти за грижа за краката, които съдържат Витамин Е, хилауронава киселина за заздравяване на кожата. Маслата предпазват кожата от изсушаване и засилват елсатичността й.

Перфектна грижа за краката през есента
Хидратиране – Перфектна грижа за краката през есента

Маски за крака

Маските за крака са много полезни за кожата на краката. Те не само масажират краката, но свалят напрежението от цялото тяло. Маските от натурални съставки правят стъпалата меки и гладки. Лесно се приготвят в домашни условия с подбрани натурални съставки като ябълки, овесени ядки, мед, масла. Има и такива маски за крака, които се предлагат в магазините – парафинова маска, ексфолираща маска и др.

Една приятна маска за успокоявне на краката е следната:

Съставки: 3 с.л. мед, 2 с.л.кокосово масло, 3-4 капки лвандулово масло. След смесване, нанесете и оставете 30 мин, после изплакнете с хладка вода. Маската действа отпускащо на цялото тяло.

Вани за крака

Ваните за крака имат не само козметичен ефект, но и пречистват организма. Натрупаните вредни вещества могат да се извлекат от организма с една успокояваща вана за крака. Чрез водата и добавените съставки към нея, краката се чувстват пречистени и облекчени. Ваната за крака е перфектна за уморени крака.

Перфектна грижа за краката през есента
Вана за крака – Перфектна грижа за краката през есента

Добре знаем, че правим вана на краката с морска сол, когато сме настинали. Така организмът ни се възстановява и пречиства!

Добре е ваната за крака да се прави преди лягане за успокоение. Потопете краката си в топлата вода за около 25 минути, изплакнете след това с приятна, хладка вода, подсушете, нанесете крем от лайка и масажирайте нежно. На другия ден ще имате освежени и отпочинали крака!

През есента е особено важно да се полага грижа за краката с различни козметични процедури. Съставките в специалните маски и вани, подхранват кожата и носят облекчение и здраве на нашите крака.

Перфектна грижа за краката през есента4 стаи в зелен цвят – изберете една

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе