МАГИЧЕСКИ И БЕЗОТКАЗНИ ТЕХНИКИ за облекчаване на главоболието БЕЗ медикаменти

МАГИЧЕСКИ И БЕЗОТКАЗНИ ТЕХНИКИ за облекчаване на главоболието БЕЗ медикаменти
Добра форма

МАГИЧЕСКИ И БЕЗОТКАЗНИ ТЕХНИКИ за облекчаване на главоболието БЕЗ медикаменти

Стресът и съвременният начин на живот са основните провокатори на главоболие. В период на продължителна тревожност мускулите натрупват напрежение и след това го задържат, причинявайки болка. Мнозина са имали „честта“ да усетят пулсираща болка или натиск в менгеме.

Отличен метод: Потопете се в топла вана, чак до брадичката или вземете горещ душ.

Тонизиращият масаж на лицето и шията може да направи чудеса, както и прогресивната релаксираща сесия, която е концентрирана към мускулите на раменете, шията и главата.

Основният принцип на прогресивната релаксация е: бавно и съзнателно отпускане на мускулите (по групи), защото натрупаното напрежение в мускулите на лицето, шията и скалпа е в основата на главоболието.

Настанете се удобно. Поставете ръце на коленете. Можете да легнете по гръб с крака на стената.  Затворете очи. Започнете с ръцете, китките, след това предмишниците, свивайки всяка мускулна група за няколко секунди, след което ги отпуснете.

Докато отпускате двете предмишници и двете ръце, свийте мускулите на раменете. Почувствайте колко са напрегнати, стиснете ги по-силно и след това отпуснете. Нека напрежението изтече през ръцете и да излезе чрез върховете на пръстите ви.

Предмишниците са отпуснати, ръцете също, раменете са много по-гъвкави, а раменният пояс е отпуснат. Горната част на тялото е все по-спокойна.

Стегнете мускулите на врата. Почувствайте напрежението във врата си… Сега отпуснете тази група. Съсредоточете се върху тилните мускули. Оставете напрежението да тече надолу по раменете, по ръцете… да изтече от вас през ръцете и върховете на пръстите. Отпуснете мускулите в предната част на врата.

Раменете са освободени, ръцете, дори пръстите ви. Просто оставете напрежението да тече. Концентрирайте се върху отпускането на врата. Ако усещате, че главата ви се накланя напред, за да се освободи от тежестта, значи се справяте отлично с прилагането на тази техника. Нека главата се наклони напред, докато гравитацията я тегли надолу.

Вратът ви е отпуснат, раменете, предмишниците, ръцете, пръстите… Продължете.

Сега смръщете чело. Стегнете мускулите на веждите… и сега се отпуснете. Нека челото, очите, бузите и устните ви се отпуснат. Нека мускулите на лицето ви увиснат, а вие сте обзети от чувство на пълно блаженство.

Бавно пребройте до четири.

Друг начин да облекчите главоболието, е през краката.  Масажирайте основата на големия пръст, така вие освобождавате напрежението във врата, което често се свързва с главоболието.

Хората, белязани от проклятието на мигрената, са амбициозни, трудолюбиви, взискателни към себе си и другите, чувствителни към критика. Общоприето е, че всеки тип мигренозно главоболие се причинява от стесняване на кръвоносните съдове в главата.

Изследователи от Тексаския университет тренирали петима страдащи от мигрена, да повишават умишлено температурата на кожата си, като мислено изговаряли думата „топло“.

За да изпробвате тази техника сами, седнете или легнете, затворете очи и успокойте ума си. Сега си представете летен ден на плажа. Океанският бриз охлажда лицето ви, а ръцете ви стават все по-топли под парещото слънце. Те са наситени със слънчева светлина, горещи на допир. Когато отворите очи, ръцете ви ще са още много топли…, а болка няма да има! Психичното „вливане на топлина“ в ръцете пренасочва притока на кръв към крайниците, изтегляйки кръвта от главата.

Всички тензионни главоболия, мигрена, инфекции на синусите могат да бъдат облекчени с акупресура.

Опитът показва, че най-ефективната точка за облекчаване на главоболието се намира в основата на веждата. Прокарайте пръст по веждата и ще усетите вдлъбнатинка под нея, сякаш две кости се съединяват под кожата. Именно, там супраорбиталният нерв се доближава най-много до повърхността.

Използвайте палците си, за да упражните натиск върху тези точки. Ако сте близо до нерва, трябва осезаемо да чувствате силата на натиска. Притискайте едновременно от 15 до 30 секунди.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе