Гадже на възрастта на сина? Или защо зрелите жени понякога предпочитат „агнешко“

Гадже на възрастта на сина? Или защо зрелите жени понякога предпочитат „агнешко“
Любов и партньорство Психология

Гадже на възрастта на сина? Или защо зрелите жени понякога предпочитат „агнешко“

 

Известният психолог Анета Орлова коментира романтичната тенденция, която не губи своята актуалност

По всяко време, противно на съдбата и въпреки общественото мнение, жените са имали афери с по-млади (дори драстично по-млади) мъже. Днес подобни истории не изненадват никого. По-скоро е поразително нещо друго: както се оказа, причините, поради които дамите в разцвета на живота си започват такава връзка, се променят в зависимост от времената и обичаите, които ги съпътстват.И така, какво тласка нашите съвременнички в прегръдките на млади мъже, често малко по-големи от синовете им?

 

Известният психолог Анета Орлова коментира романтичната тенденция, която не губи своята актуалност. Тя предлага да погледнем на връзката на млад мъж и неговата по-възрастна партньорка от много любопитен ъгъл.

 

„Любовните отношения винаги са отражение на общите социални процеси. Днес нарцистичната вълна е заляла света и един от признаците на нарцисизма е използването на партньора като огледало, от една страна, от друга страна, идеализирането му, тъй като връзката с такъв обект повишава собствения статус .

Във връзка, в която една жена дава на избраника си лукс и възможности, които преди са били недостъпни за него, а младият мъж й дава красота и младост, има почти същото нарцистично подсилване като в двойките, където мъжът е богат, а жената е подходяща за неговата дъщеря или дори внучка.

В този случай едва ли може да се говори за някакви дълбоки чувства и изключителност на партньора, по-скоро всеки възприема другия като определена функция“, предупреждава ни експертът.

 

 Какво кара жените, които са се реализирали, да се втурват в подобни връзки надолу с главата, а младите им гаджета да угаждат на опитните си приятелки във всичко?

 

Бонуси за нея

„Жената в такива двойки, като правило, заявява на другите, че може да има млад, красив мъж до себе си. Тя кара приятелките си да ревнуват с историите си за страстен секс или романтични срещи на яхта, докато те се притесняват, че съпрузите им на същата възраст се оглеждат за по-млади, разменяйки една 40-годишна половинка за две по на 20, обяснява психологът . „Проактивните жени с амбиция и възможности поемат инициативата и й се наслаждават. Те се настаниха в изначално мъжката територия, решиха, че млад, секси и сговорчив мъж наблизо е по-добре от вечно недоволен връстник. Животът им прилича на песен с рефрен „Ще бъде както искаш“. По правило една жена в такъв тандем има сладко усещане, че всичко е под контрол. С помощта на обещания и скъпи подаръци мъжът е толкова лесен за управление, а властта и парите изглеждат отличен начин за защита срещу предателство“.

 

Бонуси за него

„Младият мъж също печели, той засилва самочувствието си с факта, че благодарение на физическите си данни може да живее пълноценно, да се наслаждава на всички предимства на луксозния живот, без да полага титанични усилия за това“, коментира Орлова мъжките причини. „С добро владеене на изкуството на комплиментите и силна сексуална конституция можете да вдигнете самочувствието за доста дълго време. Освен това, като правило, в такава връзка мъжът попълва един от най-важните ресурси с помощта на жената. Ако погледнете връзката с майката, която до голяма степен определя последващата връзка на мъжа с противоположния пол, тогава можем да кажем, че по-възрастните жени се влюбват в мъже, които имат изключително трудни отношения с майките си. Така неговата любима, дори и да е суперзвезда, по някакъв начин компенсира съществуващата липса на грижи и попечителство.“

 

Секси джакпот

Не е тайна, че сексуалната хармония в двойки, където мъжът и жената са на една и съща възраст, е доста рядко явление. Една жена достига върха на своята сексуалност след 30-35 години. Но по това време мъжът, чиято сексуалност процъфтява в периода от 20 до 30, вече не бърза да утоли повишената жажда за интимност на партньорката си и започва да се оглежда в търсене на по-млада страст. В съюзите, в които жената е по-възрастна от избраника си, няма такъв еротично-биологичен „несинхрон“. Либидото и на двамата партньори е на върха си, което им позволява да достигат висините на оргазма много по-често .

 

Има ли истинска любов межди двойките, в които мъжът е много по-млад?

Разбира се, че да и един от маркерите на истинското чувство е желанието на мъжа да расте и да се развива във връзката, достигайки нивото на своята любима. Такива съюзи обаче не са толкова чести и още по-рядко са наистина хармонични. „Ако разликата във възрастта е  15 години, тя малко трудно се компенсира. При връзки, в които разликата във възрастта е голяма и разликата в статуса е сериозна, се получава инверсия на ролите, нарушава се обичайното ролево поведение, където мъжът е мъж, а жената е жена “, предупреждава ни Анета Орлова.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе