Вълшебният бульон, който намалява възпалението и ни помага да отслабнем

Вълшебният бульон
Добра форма

Вълшебният бульон, който намалява възпалението и ни помага да отслабнем

Има рецепта за бульон, богат на колаген и протеини, който подпомага храносмилателната система, подобрява вида на кожата и регулира кръвната захар. Вижте как да си приготвите този засищащ, много питателен и противовъзпалителен бульон

Бульоните са популярен избор при диети за отслабване поради ниското им съдържание на калории и способността да осигурят ситост. Тези бульони са известни със способността си да помагат за пречистване на тялото, елиминиране на токсините и ненужните течности . Освен това бульоните са отличен източник на витамини и минерали, което ги прави много здравословен вариант за тези, които искат да отслабнат.

Днес искаме да ви разкажем за един домашен и противовъзпалителен бульон, който е много лесен за приготвяне и с малко съставки, който ще ви помогне да подобрите храносмилането си , да премахнете токсините от тялото, да регулирате кръвната захар, да подобрите външния вид на кожата си и като бонус – насърчава на загуба на тегло .

Вълшебният бульон, който намалява възпалението и ни помага да отслабнем

Супа за изгаряне на мазнини: лека и супер засищаща

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Вълшебният бульон, който намалява възпалението и ни помага да отслабнем

 

КАКВО Е ПОЧИСТВАЩ И ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН БУЛЬОН?

Почистващите и противовъзпалителните бульони обикновено се правят от зеленчуци и подправки, което ги прави много питателни и лесни за смилане от тялото . Но също така е обичайно да се добавят съставки и храни, богати на протеини, за да се увеличи консумацията на основни хранителни вещества и да се активира метаболизма .

Тези бульони могат да помогнат за намаляване на възпалението , подобряване на храносмилането, намаляване на холестерола и високите триглицериди . Те са много добър вариант при леки диети , чиято цел е да отслабнете, тъй като освен че са съставени от голямо разнообразие от свежи и здравословни съставки, те ни предпазват от похапване между храненията или преяждане благодарение на засищащия им ефект .

 

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ БОГАТ НА КОЛАГЕН ПРОТИВОВЪЗПАЛИТЕЛЕН БУЛЬОН?

Вълшебният бульон
Вълшебният бульон

Един от най -добрите бульони за включване в диета за отслабване, като например в добре познатото периодично гладуване , е този, приготвен от пилешки кости , богат на животински протеин и един от най- добрите източници на колаген .

Това е бульон, богат на калций и други хранителни вещества, полезни за здравето на костите, който също помага за подобряване на храносмилането, укрепва имунната система и насърчава здравето на ставите , известен също като традиционен домашен лек, използван от години за борба с болести като настинки или храносмилателни проблеми .

 

КАКВО Е ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН И ЗА КАКВО СЛУЖИ?

Вълшебният бульон
Вълшебният бульон

Костният бульон е супа с пречистващи и противовъзпалителни свойства , стига да е част от общ балансиран хранителен план и в правилни дози. За да бъде ефективен и много питателен и здравословен , препоръчително е да го приготвите с кости и съединителна тъкан от пасищно пилешко , тъй като токсините могат да се натрупат много лесно в костите. Добавят се вода, билки, подправки и понякога зеленчуци, за да се придаде повече вкус.

Когато готвите кости, съдържащият се в тях колаген става чудесен съюзник за здравето на кожата и косата и протеин, известен като желатин. Този желатин съдържа аминокиселини, които насърчават здравето на ставите, което спомага за укрепването на съединителната тъкан . В допълнение, костният бульон е богат на глицин и глутамин, аминокиселини, които помагат за поддържане на баланса на чревната флора, предотвратявайки диария и запек.

 

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ ОТ ПИЛЕШКИЯ КОСТЕН БУЛЬОН?

Ползите от бульона от пилешки кости са многобройни, стига да е направен с правилните съставки и да се приема подходящото количество . Това са най-забележителните:

ТОЙ Е ЕНЕРГИЧЕН И ЗАСИЩАЩ

Костният бульон ни позволява да контролираме апетита си благодарение на голямото количество основни вещества, които съдържа, особено минерали, които преминават от костите в бульона. Ето защо е толкова полезен при диети за отслабване, тъй като засищащият му ефект ще ни помогне да намалим количеството храна и калории през деня, ако го приемаме като придружител или като единствено хранене.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА КОЖАТА

Бульонът от пилешки кости подобрява вътрешната лигавица, тоест лигавицата на червата; както и здравето на външното покритие, благодарение на богатия му принос на колаген .

 

ПОДОБРЯВА ХРАНОСМИЛАНЕТО И НАМАЛЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО
Аминокиселините в колагена помагат за възстановяването на чревната стена и намаляват признаците на системно възпаление , според проучване , публикувано в научното списание „American College of Chest Physicians“ .

Освен това бульонът от пилешки кости съдържа глицин , който „стимулира производството на солна киселина, която е от съществено значение за доброто храносмилане и за предотвратяване на разпространението на микроби като SIBO.

ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА КОСТИТЕ

Благодарение на количеството колаген и калций в пилешките кости, нашите кости и стави могат да бъдат полезни по този начин и дори да ни помогнат в борбата с болките в ставите .

РЕГУЛИРА КРЪВНАТА ЗАХАР

Глицинът, аминокиселина, присъстваща особено в костния бульон, участва в производството на глюкоза в черния дроб и следователно в регулирането на кръвната глюкоза.

ПОМАГА ВИ ДА ЗАСПИТЕ И ПОДОБРЯВА НАСТРОЕНИЕТО ВИ

Глицинът е инхибиторен невротрансмитер, който намалява тревожността, предизвиква състояние на спокойствие и подобрява съня , според анализ , публикуван в научното списание „Сън и биологични ритми“ , поради което много хора след консумация на пилешки костен бульон редовно твърдят, че са забелязали подобряване на качеството на съня и настроението им .

 

КОГА ДА ПИЕМ БУЛЬОН ОТ ПИЛЕШКИ КОСТИ?
Идеалното е да изпиете чаша пилешки костен бульон преди основните хранения – и между храненията, ако се чувствате гладни –, без да забравяте, че останалата част от вашата диета също трябва да е здравословна и балансирана : плодове, зеленчуци, протеини, фибри, бобови растения и т.н.

Можете да приемате 1 чаша бульон от пилешки кости на ден. Ако целта ви е да отслабнете , препоръчително е да го разделите на две порции, една преди обяд и една на вечеря , за да се възползвате от всичките му предимства и да усетите онзи засищащ ефект, който ще направи ястията ви по-малко засищащи и следователно ще съдържа по-малко калории.

 

КАК СЕ ПРАВИ БУЛЬОН ОТ ПИЛЕШКИ КОСТИ?

За да получите пълната гама от хранителни вещества от пилешките кости, идеалното е да ги готвите за минимум 24 часа на бавно готвене. За да приготвите натурален бульон от пилешки кости, ще ви трябва:

  • – Пилешки кости и месо с кожа, пасищни или био.
    – Зеленчуци като целина, моркови, ряпа и др.
    – Вода, сол, ябълков оцет и подправки на вкус.
    – Уред за бавно готвене или обикновена тенджера.

Стъпките, които трябва да следвате са:

Кокалите се пекат около 30 минути на ниска температура.
Нарежете зеленчуците, сложете всички съставки в тенджера с вода и варете на слаб огън (за предпочитане 24 часа).
Оставете да изстине и отстранете костите и зеленчуците.
Изсипете в стъклени буркани и загрейте бульона , преди да го изпиете или да го използвате в други рецепти.

КОЛКО ДЪЛГО ИЗДЪРЖА КОСТНИЯТ БУЛЬОН В ХЛАДИЛНИКА?

Костният бульон може да се съхранява в хладилник четири или пет дни. Ако имате остатъци, които не можете да използвате в рамките на този период, можете да ги замразите, за да ги консумирате по друго време.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
на горе