Забавете темпото: Когато връзката се развива твърде бързо

Забавете темпото: Когато връзката се развива твърде бързо
Любов и партньорство

Забавете темпото: Когато връзката се развива твърде бързо

 

Как да разберете правилното си темпо и да преминете към правилната скорост

Понякога може да почувствате, че връзката се развива твърде бързо, емоционално или физически. Важно е да не забравяме, че основното в една връзка е взаимното съгласие между партньорите. Не е нужно да се примирявате с обстоятелствата, за да угодите на партньора си. Ако искате да внесете хармония във връзката, трябва да говорите с любимия човек и да му обясните какво точно искате.

Преценете ситуацията

На първо място, подчертайте онези аспекти, които се развиват твърде бързо. Идентифицирайте моменти или действия на вашия партньор, които са неудобни за вас. Ако искате да забавите развитието на една връзка, трябва да разберете защо тя се развива твърде бързо.

Може да почувствате нужда да проверите партньора си. Може би той се интересува от развитието на физическия аспект, но това не ви харесва. Вашият партньор може да ви моли за нещо, което не можете да приемете (като да правите секс на втората или третата среща, но вие все още не сте готови ). Или партньорът ви притиска твърде много, а вие искате постепенно да разкриете чувствата си.

 

Разберете какво точно „ви задържа“

Обърнете внимание какви конкретни действия или обстоятелства ви причиняват дискомфорт. Потърсете примери. Опитайте се да разберете какви събития ви карат да чувствате, че връзката се развива твърде бързо.

Може би току-що сте започнали да се срещате с мъжа и той вече ви кани на пътуване или ви моли да станете негова законна съпруга. Обърнете специално внимание на тези точки, ако сте загрижени за това ниво на ангажираност. Може би се срещате с него отскоро, а той вече намеква за брак и деца. Това може да създаде напрежение във връзката, ако все още не сте готови да мислите за тези неща.

Определете целите си

Трябва ясно да определите целта на връзката си, личностното израстване и бъдещето. Помислете дали връзката ви е в конфликт с тези цели и дали можете да се справите с този дисбаланс. Може просто да е несъвместимо. Ако партньорът ви има различни цели и желания, това не означава, че той е лош човек. Това може да означава само, че имате различни приоритети в живота. Помислете дали си струва изобщо да се опитвате да изградите връзка в този случай.

 

Обсъдете ситуацията

Бъдете честни с партньора си за чувствата си. Обяснете какво точно ви причинява неудобства, а също така се опитайте да разкриете фона на чувствата си. Уверете се, че партньорът ви разбира интереса ви от продължаване на връзката и желанието ви да забавите малко темпото. Ако той разбере какъв точно е източникът на тези чувства, тогава ще му бъде по-лесно да промени поведението си и да създаде по-удобна среда за вас.

Може да откриете, че честният разговор прави връзката ви по-лесна. Не можете да очаквате вашият партньор да предприеме действия, докато не го поискате.

 

Отделете време за себе си

Много е лесно да се почувствате претоварени, ако нямате лично пространство. Това не означава, че трябва да прекратите връзката, просто отделяйте малко време за себе си всеки ден, за да можете да разсъждавате върху живота и да останете насаме с мислите си. Това ще ви помогне да разберете, че директното оценяване кой сте ви кара да се чувствате много по-добре в една връзка и ви помага да я контролирате.

Прекарвайте време с приятелите си без половинката. Не забравяйте за приятелството, дори ако излизате с някого.

 

Прекарайте уикенда разделени

Излезте от града за няколко дни, за да имате шанс да освежите ума си и да разберете важността на събитията. Отидете на туризъм , посетете нов град или просто направете дълго пътуване. Изкачвайте планини, скочете в океана. Намерете място, където можете да освободите главата си от ненужни мисли.

 

Опитайте се да не спите заедно

Не прекарвайте нощта с партньора си и не го канете при вас за през нощта. Нещата стават много по-сериозни, когато започнете да спите в едно легло, особено когато това стане навик. Колкото повече се сближавате, толкова по-тясно се преплитат животите ви.

Същото важи и за съвместния живот . Съвместният живот, особено ако някой от вас напълно не е наясно какво се случва, прави нещата много по-сериозни. Помислете кога и дали да изведете връзката си на следващото ниво.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе