Как да намерите време за себе си, ако животът ви е бъркотия

Как да намерите време за себе си, ако животът ви е бъркотия
Психология

Как да намерите време за себе си, ако животът ви е бъркотия

В ежедневието ни се случват толкова много неща, че понякога просто имаме нужда от пауза и известно време за себе си. Знаем, че трябва да намерим кога да си водим дневник, за планиране на това какво да сготвим, пазаруване, четене на книги, СПА процедури или просто да се наспим. Каквато и да е вашата форма на грижа за себе си, тя допринася за доброто ви настроение, регулира нервната ви система и в крайна сметка подхранва имунната ви система.

Истината обаче е, че въпреки това, което интернет може да ви накара да вярвате, повечето хора не живеят перфектно поддържан, безгрижен живот, изпълнен с ритуали за време за себе си. Понякога неприятните моменти се наслагват един върху друг и ви вкарват в спирала от претоварване, която може да бъде наречена „гореща бъркотия“.

infomax-logo-50-15-HW Саня Борисова вае тяло и разпуска с въздушна йога

infomax-logo-50-15-HW Емили Ратайковски на концерт на Хари Стайлс с бившата му Оливия Уайлд

Ако сте в хиляди малки огньове, надяваме се тези съвети да ви помогнат да охладите температурата с няколко градуса и да намерите време за себе си:

Приемете бъркотията

По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, но понякога съпротивата ни срещу хаоса е част от проблема. Животът не трябва да е перфектен и със сигурност не е ваша вина, когато не е. Да си позволите да приемете, че за известно време нещата може да са малко объркани, само по себе си е акт на грижа за себе си. Когато давате разрешение на живота си да бъде труден, нервната ви система се успокоява, защото вече не се опитвате да активирате режима „борба или бягство“.

Когато позволявате на предизвикателствата да се появят в живота ви, може да сте по-подготвени да се справите с тях. Да дадете разрешение на живота да бъде труден не е същото като да очаквате най-лошото – това е рецепта за тревожност. Нюансът тук е приемане срещу очакване. Нещата могат да се чувстват трудни, но това не означава, че винаги са такива. Просто трябва да си дадете време за себе си, в което да помислите за тази ситуация.

време за себе си

Имайте воля да постигате целите си

Добре, захвърлили сте всички познати досега практики за грижа и време за себе си. Или може би никога не сте успявали да се придържате към здравословните навици, които желаете. На първо място, добре дошли в клуба. Не сте сами. Може и да не изглежда така, защото хората не са склонни да го показват, но можете да сте сигурни, че сте в много добра компания.

Второ, знайте, че не се проваляте в грижата за себе си. Вие оцелявате. Това само по себе си е подвиг. Дайте си време за себе си, поемете дълбоко въздух и си припомнете, че просто сте човек с ограничено количество ресурси. Движението напред си е движение напред, дори и със скоростта на охлюв. И всеки ден предлага нова възможност да опитате отново.

време за себе си 2

Преосмислете времето като стока, която притежавате

Това е нещо, което можете да притежавате, да разменяте, да купувате и да продавате. Дайте си време за себе си, за да започнете да мислите по този начин. Причината, поради която нещата понякога се усещат изключително трудни, а друг път – по-лесни, почти винаги се свежда до времето.

Балансираният живот се състои в това да имате време да правите това, което трябва да правите, както и това, което обичате. Когато времето е ограничено, сме склонни да изоставим това, което обичаме, в името на необходимото. Но когато осъзнаем, че времето ни е наше и че имаме власт над това как да го използваме, това може да ни даде възможност да включим малко повече време за себе си в този микс.

време за себе си

Пребройте времето, с което разполагате

След като поемете отговорността за времето си, направете су равносметка колко от него имате в действителност. Това ще ви позволи да разберете колко е разумно да включите като време за себе си. Например може да сте майка на малко дете. То умее да се забърква в неприятности, когато не го наблюдавате, така че не може да разчитате, че всичко ще е спокойно, докато е наоколо.

Това означава, че разполагате с един час, докато спи, два часа сутрин, и може би два часа, когато има кой да го гледа, за да направите нещо полезно. Това са пет часа всеки ден. Когато го анализирате, се получава, че разполагате с твърде малко време за себе си. Затова е хубаво да направите нещо по въпроса.

Вижте още:

Зодиите, които си падат само по смислените връзки и не биха били с някого за една нощ

Зодиите, които не могат да преодолеят старата си връзка

Четирите зодии, които обичат да водят останалите

Четири неща, които трябва да знаете, преди да си паднете по Дева

Зодиите, които се влюбват в тялото вместо в душата

Три съвета как да спрете да губите себе си във връзката

Какви плодове пасват най-добре на зодията ви

Мъжките гафове, които отблъскват жените

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе