Скъпи приятели, в тази публикация ще ви представим рецепта за вкусно руло от тиквички. Рулото от тиквички се приготвя по много лесен и бърз начин, а за финал ще получите невероятно вкусно ястие. Напълно подходящо за предястие или за основно.
Сезонът на тиквичките е дълъг, което ни осигурява достатъчно време, за да се наслаждаваме на вкусовите им качества. Още повече, че ползите за организма от този зеленчук са многобройни.
Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg
Мариновани тиквички – чудно предястие и отлично мезе
Туршия 100-те чушки – най-добрата туршия за студените зимни дни
ЦАРСКА ТУРШИЯ от тефтера на баба
Вкусно руло от тиквички
И така да започваме…
Необходими продукти:
-тиквички – 3 броя;
-яйца – 4 броя;
-брашно – 3-4 с.л.;
-кашкавал – 150 грама;
-сирене – 100 грама;
-шунка – 200-250 грама; (можете да замените шунката с друг колбас, който ви харесва повече).
-сол – на вкус;
-черен пипер – на вкус;
-чесън – 2-3 скилидки (по ваше желание);
-копър/магданоз – по ваше желание.
Начин на приготвяне:
Необходима предварително подготовка на тиквичките.
Измийте добре и почистете зеленчука. В случай, че са малко по-стари, можете да отстраните външната обвивка (по ваше желание). Настъргайте на едрото ренде. Посолете добре и ги оставете за около 30 минути, за да се отцеди водата.
За да изцедите максимално добре количеството суровина, използвайте домакинска кърпа или по-плътна марля. Поставете наренданите тиквички и изстискайте.
В дълбока купа разбийте яйцата, като преди това ги чуквайте в отделна купичка, за да избегнете, ако има развалено.
Добавете брашното и бъркайте енергично. До получаване на хомогенна смес.
Следващата стъпка е да настъргате кашкавалът и да натрошите сиренето. Прибавете ги към яйчената смес.
Накрая добавете добре изцедените тиквички, наситненият чесън и копър или магданоз.
Бъркайте бавно и внимателно, до пълно синхронизиране на всички продукти.
Покрийте дъното на подходяща тавичка с хартия за печене, най-добре да бъде правоъгълна или квадратна. Нанесете съвсем малко мазнина или масло. Разстелете много добре и равномерно сместа.
Печете в предварително загрята фурна на 180°С. В зависимост как ви пече фурната, но около 30 минутки са достатъчни. Трябва да бъде до златисто.
Оставете готовият блат да се охлади. След това наредете шунката или друг колбас, по ваш избор. Можете и наденица, но в такъв случай е добре да я настъргате на едрото ренде.
Още една добра идея е да си приготвите картофено пюре, което да нанесете върху блата и след това колбаса. Може да замените картофеното пюре с крема сирене – около 350-400 грама.
Навийте на руло и оставете в хладилника (поне за 2 часа), за да стегне и за още по-добро сливане вкусовите качества на продуктите.
Получава се много вкусно! Добър апетит!