10 варианта за вечеря, която забързва метаболизма и ви прави слаби

10 варианта за вечеря, която забързва метаболизма и ви прави слаби
Добра форма

10 варианта за вечеря, която забързва метаболизма и ви прави слаби

Кой казва, че от вечерята се напълнява? Ако не искате да се откажете от това хранене за деня и също така търсите начин да изгаряте мазнини през нощта, разберете какво трябва да включва вашата вечеря (и вземете под внимание някои идеи).

Търсите ли здравословни и леки варианти за вечерно меню ? Ами ако ви кажем, че освен че засищат , те ще ви помогнат да ускорите метаболизма си през нощта ? Промяната на метаболизма ви не е лесна задача, но с помощта на диетолози и адаптирана диета не е невъзможна мисия.

Днес искаме да спрем на тази част от деня, която ни притеснява толкова много, когато ни липсва време или идеи да хапнем леко: вечерята . И колкото и да ви казват, че за да сте слаби тряба да избягвате вечерята, това изобщо не е вярно. Всичко зависи от това какви храни включвате и по кое време го правите . Разбира се, трябва да изхвърлите някои от тях и да обърнете внимание на количеството, но с тези идеи за здравословна вечеря , които ви предлагаме днес, не само няма да напълнеете, но ще регулирате метаболизма си и ще изгаряте калории дори докато спите . Продължавайте да четете!

10 варианта за вечеря, която забързва метаболизма и ви прави слаби

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Сбъднете мечтите със силата на суперхраните!

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

10 варианта за вечеря, която забързва метаболизма и ви прави слаби

 

МОЖЕТЕ ЛИ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ДОКАТО СПИТЕ?

Противно на това, в което много хора вярват, метаболизмът продължава да функционира през нощта . Тялото ни извършва процесите на храносмилане и хормонална регулация, а метаболитните функции продължават да изискват енергия, поради което то не спира да изгаря калории . Въпреки че няколко фактора и фазата на съня ви влияят, можете да изгорите около 0,8 и 1,2 калории за всеки час сън.

По същия начин е важно да си починете добре и да вземете предвид часовете на сън. Клинично изпитване, публикувано в JAMA Internal Medicine , в което са включени две групи хора с наднормено тегло, едната с 6 часа и половина сън на ден, а другата с 8 часа и половина , показва, че тази втора група намалява енергийния прием със 162 Kcal. /ден и губят средно 0,87 кг на ден , докато първата група наддава с 0,39 кг.

В допълнение, хората, които не спят достатъчно часове или имат промяна в цикъла сън-събуждане, са по-склонни да преяждат през нощта и са засегнати от някои метаболитни модификации , като инсулинова резистентност и промени в липидния метаболизъм, свързани с повишаване на общия холестерол и холестерола с ниска плътност (LDL) , според проучване , публикувано в „ UPSE Scientific and Technological Magazine“ .

10 варианта за вечеря, която забързва метаболизма и ви прави слаби
10 варианта за вечеря, която забързва метаболизма и ви прави слаби

КАКВО ДА ХАПНЕТЕ НА ВЕЧЕРЯ, ЗА ДА УСКОРЯ МЕТАБОЛИЗМА СИ?

За да ускорите метаболизма си, докато спите, важни са не само часовете на сън, но и какво да ядете преди лягане . Приемането на протеини ВЕЧЕР и избягването на въглехидрати и захари ще накара тялото ни да се нуждае от повече енергия, за да ги метаболизира , което пряко ще повлияе на по-голямото изгаряне на калории .

Много хора вярват, че „ яденето преди лягане причинява метаболитни нарушения и ни прави дебели “, но Майкъл Ормсби , доцент в Колежа по хуманитарни науки и директор на Института по спортни науки и медицина към Държавния университет на Флорида, изяснява в публикувано проучване в „ The Journal of Nutrition“ , че това не се случва, „когато храните, които избираме за вечеря, са на протеинова основа и са малки по размер “.

 

КОЕ Е НАЙ-ДОБРОТО ВРЕМЕ ДА ВЕЧЕРЯТЕ И ДА НЕ НАПЪЛНЯВАТЕ?

Проучване от Харвард , публикувано в „Cell Metabolism“, показва, че най-доброто време за вечеря е между 19:00 и 20:00 ч..

Изследователите са съгласни, че ранното хранене позволява на тялото по-добре да смила и метаболизира храната преди сън, което се изразява в по-голяма способност за премахване на натрупаните мазнини .

 

ИДЕИ ЗА ВЕЧЕРЯ ЗА УСКОРЯВАНЕ НА МЕТАБОЛИЗМА ВИ ПРЕЗ НОЩТА

 

Най-добрият лек и удовлетворяващ вариант за вечеря, който ще ви предпази от безпокойство и желанието да ставате посред нощ, за да опразните хладилника и освен това ще ни помогне да ускорите метаболизма си, е солидна вечеря, базирана на здравословни мазнини и протеини или зеленчуци . Тук ви оставяме няколко много лесни и бързи идеи за изпълнение:

  • – Мус от тиквички с праз и пилешки бутчета.
    – Омлет (1 голямо или 2 средни яйца) със спанак и авокадо.
    – Парче бяла риба със зеленолистни зеленчуци.
    – Салата с пиле и авокадо.
    – Бъркани яйца с шунка и гъби.
    – Зелен фасул и стек от риба тон.
    – Крем от тиква и пилешки гърди.
    – Пуешки гърди със сотирани зеленчуци.
    – Омлет (1 голямо или 2 средни яйца) с патладжан и аспержи.
    – Парче сьомга със салата от маруля, домати и авокадо.
Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе