Вашата тръпка постоянно гледа историите ви в Инстаграм – как да го тълкувате

Вашата тръпка постоянно гледа историите ви в Инстаграм – как да го тълкувате
Любов и партньорство Интересно Психология

Вашата тръпка постоянно гледа историите ви в Инстаграм – как да го тълкувате

Социалните мрежи до такава степен станаха част от живота на хората, че първото нещо, което правят мнозина от тях сутрин, когато се събудят или вечер, преди да си легнат, е да вземат телефона си. С навлизането на Инстаграм все повече потребители започнаха постоянно да публикуват т.нар. сторита или на български казано – истории, и след това да проверяват кои от последователите им са ги гледали в последните 24 часа.

Признайте си – чувството е адски добро, когато осъзнаете, че човекът, по когото си падате, също редовно гледа вашите истории. Знаем, че глобално това е сравнително малко дигитално действие, но е трудно да се пренебрегне усещането, което изпитвате всеки път, когато това се случва, макар да знаете, че реално то може и да не означава нищо. Понякога човекът отсреща умишлено отваря вашите истории, докато друг път ги вижда, просто докато превърта всички една след друга.

Според американски експерт по запознанствата и отношенията онлайн, някой, който постоянно гледа вашите истории в Инстаграм, не е непременно безразличен – всяка комуникация може да има значение, независимо колко непряка е тя. Ако някой непрекъснато кликва върху история, определено има интерес да види какво прави нейният автор. Преди да си правите прибързани заключения, трябва да знаете, че това не означава непременно, че той е влюбен във вас, но със сигурност проявява някакъв вид интерес.

Споделянето на съдържание в социалните мрежи може да позволи на някого, който се интересува от вас, да надникне през малък прозорец в личния ви живот. Някои постоянно пускат истории именно с надеждата, че човекът, по когото си падат, ще ги забележи. Винаги е по-добре някой да се ангажира с вас – дори да е по такъв минимален начин като историята в социалните мрежи, отколкото да ви пренебрегва. Някои дори си намират извинения постоянно да публикуват с надеждата да бъдат забелязани. Много е важно обаче всичко да става с мярка, защото постоянното излагане на показ може да ви направи уязвими.

От значение е също и времето, по което той гледа историите ви. Ако забележите, че това става основно сутрин или вечер, вероятно тогава има навик да разглежда телефона си по принцип. Ако обаче почти всеки път е сред първите, които са видели историите ви, значи определено не попада на тях случайно.

Ако обаче той редовно гледа историите ви, а в същото време ви игнорира, вероятно ще се замислите защо. Според експертите една от причините може да е, че човекът, когото харесвате, се притеснява да ви заговори или да направи първата крачка. Тогава действайте вие. Коментирайте някоя негова история, която ви е впечатлила и така може да започнете непринуден разговор.

Обобщено – напълно нормално е да искате да привлечете вниманието на вашия човек и в резултат на това да проверявате дали той е видял вашите истории и всичко, което споделят. Въпреки че знаете, че това може да е малко безсмислено действие, вие често му придавате важно значение. Не влагайте обаче много надежди, ако директната комуникация липсва. Технически няма нищо лошо в това да се развълнувате, когато вашата тръпка гледа историите ви, но не забравяйте, че най-важните връзки се осъществяват чрез общуване очи в очи.

Tagged , , , , , , , ,
на горе