Бъдете по-атрактивни в 7 прости стъпки
Психология

Бъдете по-атрактивни в 7 прости стъпки

Когато започвате нови отношения, е необходимо да създадете добро първо впечатление. Това няма как да се случи, ако сте пасивни в общуването и не полагате усилия. Първите стъпки винаги са трудни, но от тях може да зависи цялостното ви представяне в очите на другите хора. Трябва да представите себе си по най- добрия начин и да направите така, че хората да говорят за вас и след като си тръгнете. Това разбира се трябва да предизвика позитивни коментари, а не да привлечете критика. Ето в кои неща трябва да бъдете по-активни, за да сте по-успешни:

Индивидуално впечатление. Дори и да не се нуждаете от най-оригиналната цялостна визия, определено имате нужда от уникален детайл, който ще накара непознати да ви забележат. Тук не говорим просто за физическа красота. Става въпрос за харизма, начин на общуване, настроение, облекло, жестове и т.н. Това може да ви звучи като нещо елементарно, което лесно можете да постигнете, но невинаги е така и много хора допускат грешки, когато се опитват да се харесат на другите.

Мечтайте смело. За да околните да оценят качествата ви и да ви забележат сред тълпата, трябва да покажете, че сте уникални и не просто съществувате ден за ден. Какви са целите и мечтите ви, за какво се борите, какво бихте променили около себе си, ако можете? Не се притеснявайте да споделите мечтите си. Така може да намерите съмишленици, с които заедно да тръгнете по път, в който да напишете своята история.

Покажете увереност! Това е неизменно условие, за да направите добро впечатление. Смело вземайте решения, като не разчитайте, че всеки път някой друг ще поема отговорността и ще се криете зад него. Така няма да постигнете желания резултат и да бъдете забелязани. Хората около вас могат да почувстват вашата увереност, не само в поведението, но и в речта. По-добре е да избягвате фрази, които издават несигурност. Колкото по-уверени сте, толкова по-големи ще бъдат вашите успехи.

Забравете за оплакванията. Бихте ли се възхищавали и искали да бъдете като човек, който винаги се оплаква? Няма нужда да ни отговаряте, знаем какво ще кажете. Харизматичните хора имат положително мислене. Избягвайте критики, оплаквания и негативни теми. Дори и всичко да не е наред в живота ви, започнете разговор, който ще ви достави удоволствие и ще донесе същото на публиката ви. Негативизмът отблъсква и няма да се хареса на никого.

Използвайте жестове на тялото. Поведението ви трябва да показва вашата увереност, не се спускайте, не бъркайте с предмети или части от тялото, старайте се да се усмихвате повече, гледайте в очите на събеседника си и избягвайте да заключвате тялото си с неподходяща стойка. Като цяло, когато се появявате на публични места, действайте и се чувствайте като на моден подуим, но без да демонстрирате самочувствие без покритие.

Станете велик разказвач.  Случвало ли ви се е да гледате някой ваш познат и да му завиждате благородно за умението му да разказва интересни истории. Някои определят това като талант, но всъщност то може да се придобие с времето и опита. Опитайте да говорите със самочувствие, бъдете позитивни, забавни и не пропускайте да се пошегувате и със себе си. Понякога може и да не ви се получава, но когато го правите естествено, без преструвки, хората ще забележат.

Не отклонявайте поглед. Когато общувате с друг човек, не забравяйте, че трябва да го гледате в очите. Понякога един поглед може да има много по-голям ефект от куп приказки, които ще изприказвате . Контактът с очи показва, че слушате човека отсреща си. Много е важно в процеса на комуникация да не се разсейвате и да отклонявате вниманието си със странични неща като телефона ви или друг човек. Така може да създадете впечатление, че бързате или ви е скучно, като и в двата случая няма да постигнете желание ефект.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе