Братът на принцеса Даяна Чарлз Спенсър спечелил съдебното дело заради твърдение, че „е лишил Даяна от дом“

Братът на принцеса Даяна Чарлз Спенсър спечелил съдебното дело заради твърдение, че „е лишил Даяна от дом“
Лайфстайл

Братът на принцеса Даяна Чарлз Спенсър спечелил съдебното дело заради твърдение, че „е лишил Даяна от дом“

 

 

Чарлз Спенсър, брат на принцеса Даяна, продължава да се бори за наследството на сестра си, в навечерието на 24 -годишнината от шокиращата й смърт.

 

57 -годишният граф обяви в четвъртък, че е спечелил съдебна победа по фалшиво, по думите му, твърдение във вестник The Times, че е отказал на Даяна дом след разпадането на брака й с принц Чарлз (за когото Даяна се омъжи в катедралата „Св. Павел“ в Лондон преди 40 години).

 

Публикувана под заглавието „Прекалено просто е да обвинявате за всичко Башир“, статията на The Times също така погрешно предполага, че графът не е успял да защити Даяна от измамника репортер на Би Би Си Панорама, Мартин Башир, за който наскоро беше установено, че е използвал „измамни методи“ за да си осигури противоречивото интервю през 1995 г. с принцесата.

 

Най –вредното, според Спенсър и адвокатите му, е твърдението на изданието, че заради предполагаемия си отказът да защити сестра си, графът е отчасти виновен за трагичната й смърт в Париж на 31 август 1997 г.

 

„Днес, за трети път, вестникът беше принуден от закона да се извини, че лъже за мен в своя статия, твърдейки, че съм „лишил Даяна от дом“, сподели в Туитър графът в продължение на историята от 22 май.

Братът на принцеса Даяна Чарлз Спенсър спечелил съдебното дело заради твърдение, че „е лишил Даяна от дом“

В отговор в The Times излезе публикация гласяща:  „Щастливи сме да съобщим, че след като е взел предвид безопасността на сестра си и в съответствие с полицейските съвети, графът е предложил на принцесата на Уелс редица имоти, включително имението Уормлейтън, първоначалния дом на рода на семейство Спенсър. Грешно беше да се предположи, че той е отказал да помогне на сестра си или не е успял да я защити от Мартин Башир и е скрил доказателства за измамата на последния. Ние нямахме намерение да предполагаме, че графът е виновен за смъртта на сестра му. Извиняваме се на графа. “

Обезщетението и разноските по делото, които Спенсър ще получи, ще бъдат дарени за благотворителност.

 

Припомняме, че графът спечели дела за нанесени щети след клевета от Associated Newspapers през 2018 г. и поради подобна публикация в Daily Mail, които написаха, че е действал по „небратски, безсърдечен и безчувствен начин“ спрямо Даяна след раздялата й с Чарлз.

 

Съдебните производства показаха, че макар графът да е отказал искането на сестра си да използва вилата The Garden House в имението му в Нортхемптъншир (на около 75 мили северно от Лондон), това се дължи главно на факта, че домът е бил необходим на член на персонала. В замяна на това графът предложил на Даяна да използва други семейни имоти – имението Алторп, включително голямото имение от 16 -ти век Уормлейтън, но тя в крайна сметка решила да не остане в нито един от предложените.

 

Въпреки тази последна съдебна победа, Спенсър твърди, че случаят далеч не е уреден. В отговор на коментар в туитър, в който сее казва, че е редно The Times да заплатят „значителна сума“ заради нанесените морални щети, графът отговаря: „Те се пазарят, разбира се.“ И добавя: „Наистина нямат срам“.

на горе