Болезнена ревност: Ето как да я разпознаете в партньора си

Признаци за нездравословна ревност във връзките
Любов и партньорство

Болезнена ревност: Ето как да я разпознаете в партньора си

Много фактори могат да влошат хармонията в една връзка. За съжаление обаче, понякога се стига до кризи, които водят до край на взаимоотношенията. Една от най-често срещаните причини за това е ревността, която единият партньор изпитва, което може да докара много главоболия. В много случаи това поведение е чиста параноя, която не се приема добре от околните. Като цяло тази реакция е нездравословна за една връзка, а ревността не води до нищо хубаво. Как обаче можете да определите една ревност като нездравословна? Има няколко признака за това:

Искате да сте с партньора си постоянно

Да, нормално е да липсваш на гаджето си, когато не сте заедно, особено ако сте свикнали да прекарвате голяма част от времето си един с друг. Съвсем различно е обаче, ако не искате партньорът ви да има живот извън връзката ви. Любовта ви към не е егоистична, ако не искате той да излиза дори и с приятелите си, само защото се страхувате да не го загубите. Истинската любов освобождава човека да намери себе си. Позволете на половинката си да преследва мечти и да се запознава с нови хора. Не можете да държите човек в клетка. Ако той държи на вас, няма от какво да се страхувате.

Проверявате го всяка минута, когато не сте заедно

Постоянното обаждане или съобщение до партньора ви, когато не сте заедно, е друг признак на нездравословна ревност. Ако винаги ставате параноични относно това, което прави, всеки път, когато е извън полезрението ви, това означава, че наистина не му вярвате. Всъщност това е много нездравословно, защото ви причинява безпокойство. Ако винаги питате за подробности относно местонахождението и дейностите на вашия партньор, може да дойде моментът, в който той да се умори от това. В крайна сметка вината, ако той си тръгне, ще бъде ваша. Поставете се и в обратната ситуация. Едва ли ще ви е приятно, ако човекът до вас постоянно ви държи сметка къде сте и какво правите.

Не му е позволено да излиза с приятели

Ако не ви харесва партньорът ви да вижда приятелите си от страха, че той се чувства добре и в компанията на други хора, тогава вие безумно ревнувате. Не бихте искали да се откажете от приятелите си, само защото приятелят ви е казал така, нали? Със сигурност бихте се почувствали зле, ако вече нямате право да се виждате с тях, особено когато знаете, че във вашето приятелство няма нищо лошо.

Tagged , , ,
на горе