Без преяждане по празниците с тези 8 съвета

Без преяждане по празниците с тези 8 съвета
Добра форма

Без преяждане по празниците с тези 8 съвета

Празниците са време за празнуване и храните, сервирани през това време, могат да ни напомнят за щастливи спомени и изгубени близки. Трябва да наблегнете на добрата храна и в това да се насладите на ваканционните изживявания. Може да е труден момент, ако сте на диета или се опитвате да следвате здравословна диета. В съчетание с празничния стрес и висококалоричните храни може да бъде трудно да избегнете нежеланото празнично тегло.

Как новогодишните дребни пари могат да донесат просперитет в дома ви?

Златен списък: Коледа 2023 ще сбъдне най-съкровените мечти на три зодии

 

Без преяждане по празниците с тези 8 съвета

1.Планирайте разумно

празниците
Без преяждане по празниците с тези 8 съвета снимка: pinterest

Когато изкушенията са твърде наблизо, те са много по-трудни за избягване. Ето защо една добра стратегия е да планирате разумно какво ще включва празничната трапеза. Ако посрещате празниците у дома, имате контрол върху това какво ще ядете. Заложете и на полезни ястия, с които да балансирате. Освен това не е необходимо да претрупвате менюто с прекалено много храни, които „просто няма как да не опитате“. В крайна сметка празничните дни не свързани толкова с храната, която ще консумирате, а с хората, с които ще ги прекарате.

2. Не пропускайте хранения.

Пропускането на хранене по време на празниците може да изглежда като добър начин да намалите количеството калории, които консумирате, но вероятно ще ви накара да ядете повече храна по-бързо, когато най-накрая ядете. Уверете се, че спазвате редовния си график на хранене, така че тялото ви да може да ви се довери, че ще го осигурите.

3. Напълнете чинията си с цветове.

празниците
Без преяждане по празниците с тези 8 съвета снимка: pinterest

Стремете се да покриете половината от чинията си с цветни, празнични плодове и зеленчуци. Това ще увеличи хранителната стойност на вашата храна, ще ви помогне да се почувствате сити бързо и ще намали броя на калориите, които консумирате по време на празниците.

4.Яжте бавно и се наслаждавайте на храната си.

Не бързайте да премахвате храната си. Научете се да се наслаждавате на всяка хапка. Опитайте се да използвате всеки няколко минути, за да се съсредоточите върху различен аспект от вашето хранене. Използването на всички сетива ще ви помогне не само да се насладите по-пълно на храната си, но и да удължите времето, необходимо за хранене по време на празниците.

5. Оценявайте специалните лакомства.

Много тържества се провеждат само веднъж годишно и са придружени с храни, които не се предлагат през другото време на годината. Изберете една или две храни, които са специални за вас, и отделете време, за да се насладите на тези храни. Специалното лакомство веднъж годишно по празниците няма да увеличи или да наруши теглото ви, така че се насладете на няколко, но пропуснете останалите.

6.Слушайте сигналите на вашето тяло за пълнота.

Обърнете специално внимание на това как се чувствате, докато ядете. Да ядем, докато не сме сити, не означава да ядем, докато не сме болни. Изберете да намалите темпото и да спрете да ядете по време на празниците, когато усетите, че се засищате. Това може дори да означава да изчакате няколко минути, за да видите как се чувствате, преди да довършите чинията си или да получите втора порция.

7.Пийте!

празниците
Без преяждане по празниците с тези 8 съвета снимка: pinterest

Вода и други неподсладени напитки, т.е. Поддържането на хидратация е чудесно за всички системи на тялото ви. Помага за поддържане на температурата, смазване на ставите и премахване на отпадъците. Най-важното за празничното време, поддържането на хидратация може да ви помогне да се почувствате сити — и да ви попречи да посягате към повече храна. Печели навсякъде!

Докато пиете, опитайте се да не прекалявате с алкохола, въпреки че празниците просто предстоят по това време на годината. Алкохолът е с високо съдържание на захари и калории. Така че вместо този есенен тематичен коктейл, изберете водка и сода или бяло вино. И имайте предвид размера на порциите.

8.Съсредоточете се върху фибрите.

празниците
Без преяждане по празниците с тези 8 съвета снимка: pinterest

Зеленчуците са ключови, въпреки че плодовете също се броят. Зеленчуците обикновено са с ниско съдържание на захар и са страхотни, за да ви помогнат да се почувствате сити. Напълнете чинията си с аспержи, броколи, салата и др. Често гювечите съдържат зеленчуци, но се опитайте да ядете зеленчуците в чист вид. Ако това не ви звучи изкушаващо, опитайте да ги подправите с билки и — познахте — подправки.

И бонус: фибрите от зеленчуците помагат да поддържате нивата на холестерола ниски и сърцето ви здраво – противовес на някои от другите храни, които може да заровите в този празничен сезон. Грижете се за здравето си по време на празниците.

Tagged , , ,
на горе