Пригответе си безглутеново брауни с банани. Това е деликатен десерт с кремообразна текстура и напълно бел брашно! Шоколадово лакомство без брашно – какво по-хубаво от това. Как да си направите безглутеново брауни с банани.
Може би имате голямо съмнение, че ще се получи (особено смущаващо е пълното отсъствие на брашно), но резултатът ще ви изненада: браунито ще се оказа нежно, с кремообразна консистенция и много, ама много шоколадово-шоколадово!
Съставки:
2 средно големи банана (намачкани)
2 големи яйца
2 ч.л. екстракт от ванилия
2 с.л. кокосово мляко
125 г нарязан черен шоколад (без лактоза)
1 с.л. тъмно какао
1/4 супена лъжица мед
1 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата печка.
В кухненския робот или блендер разбийте всички съставки (с изключение на содата за хляб) до гладкост. Накрая добавете содата и разбийте отново. Намажете тава за печене с масло, покрийте с хартия за печене и разпределете тестото. Изгладете го добре. Печете на 175°C за 25 – 30 минути.
Гответе с любов и се насладете на вкусния десерт.
Вижте още вкусни рецепти при нас:
Бананов хляб: за ползите от банановия хляб и как да го приготвите
Бананов кейк – много вкусно, ароматно и сладичко
Банановата палачинка, заради която ще чакате с нетърпение сутринта
Защо е полезно да хапваме банани?