Бананов кейк: рецепта за бърз, лесен, ароматен и топящ се в устата бананов кейк (бананов кекс, бананов пай). Разбъркайте, сложете във фурната… След, което с удоволствие се на насладете на този незабравим вкус. Опитайте и няма да успеете да му устоите.
Ябълков сладкиш много лесна рецепта
Лесни и експресни маслинови соленки
Десерт Негърче – незабравим вкус от детството
Полезни съвети как да изберете идеалната сватбена торта
Ето как да си приготвите бананов кейк
3 банана, 2 яйца, брашно, захар …. и да готвим
Бананов кейк: необходими продукти:
-3 узрели банана;
-1/2 чаша (150 мл.) меко масло;
-1 чаена чаша захар;
-2 броя яйца;
-1 пакетче ванилия;
-2 чаени чаши брашно;
-1 пакетче (10 гр.) бакпулвер;
-1/2 чаена лъжичка сол.
Начин на приготвяне:
Ето как да си приготвите невероятно вкусен бананов кейк…
Обелете бананите. След което, с помощта на вилица ги намачкайте.
В дълбока купа смесете маслото и захарта, бъркайте до пухкавост.
В малка купичка чукнете яйцата по отделно. Добавете ги към пухкавата маслена смес, сложете ванилията и намачканите банани. Разбъркайте добре – до хомогенна смес.
В подходящ съд смесете пресятото брашно, бакпулвера и солта.
Двете части на бананов кейк (течна и суха) трябва да се смесят много внимателно.
Постепенно прибавяйте сухите съставки към течната част, като разбърквате старателно, докато се образува гладко тесто.
И така банановият кейк е готов да “отива” във фурната.
Необходима ви е подходяща тавичка за печене. Покрийте дъното с намаслена хартия за печене. Изсипете сместа.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 ℃.
Пече се между 45-50 минути, много зависи как ви работи фурната или докато ароматният бананов кейк придобие вид, че е добре изпечен. За целта можете да използвате клечка за зъби, за да проверите, дали тестото се е изпекло добре.
Извадете от фурната и оставете сладкият бананов пай да се охлади. Можете да се гарнирате с пудра захар. Сервирайте с бита сметана или сладолед.
Добър апетит!