Антъни Хопкинс: “Животът е хореография. Когато се страхувам от нещо, го предизвиквам“

Антъни Хопкинс Животът е хореография
Лайфстайл Психология

Антъни Хопкинс: “Животът е хореография. Когато се страхувам от нещо, го предизвиквам“

Антъни Хопкинс е световноизвестен актьор, талантлив музикант и композитор, една личност с труден житейски опит. Но въпреки това харизматичен и невероятен Антъни Хопкинс. Той е обичан и уважаван. Той не спира да впечатлява не само с филмовите си роли, но и с философския му поглед върху живота, смисъла, любовта и щастието.

Сър Филип Антъни Хопкинс е роден на 31 декември 1937 г. във Великобритания. През 1954 г. пламва неговата любов към актьорството.

Страхотни мотивиращи цитати на Антъни Хопкинс

21 цитата на Киану Рийвс: Едно нещо, което хората не знаят за мен е, че имах депресия. Човекът, който не ми позволи да бъда щастлив, бях АЗ

Патрик Суейзи: Любовта е единственото нещо, което взимаш със себе си!

Тук ви представяме няколко цитата на Антъни Хопкинс, които докосват до дълбочина с откровението си. Прочетете ги внимателно и почувствайте със сърцето си посланието, което по този начин актьорът иска да предаде.

Антъни Хопкинс Животът е хореография

1.“Животът е хореография.”

2.”Не искайте нищо, не очаквайте нищо и приемайте всичко спокойно. Разсъждавам така: „Какво казват или мислят хората за мен, не е мой проблем, а техен. Аз съм това, което съм и правя това, което правя, просто за забавление – така работи тази игра. Прекрасна игра на живота на собствен терен.

3.Няма какво да печелите и какво да губите, няма какво да доказвате. Няма нужда да се обръщате отвътре навън – за какво? Защото по същество съм никой и винаги съм бил никой.” Това ми хрумна преди около десет години по време на дълбока депресия, когато седях в римски хотел. Повтарях си го като мантра. Оттогава в живота ми се случиха много невероятни неща.

В много интервюта с Антъни Хопкинс прави впечатление, че той често говори за това колко е важно да се научим, да преодоляваме страховете си и колко е важно да се справим с ниското самочувствие.

Антъни Хопкинс

4.„Когато се страхувам от нещо, го предизвиквам. Да живееш в страх е просто глупаво.”

5.“Ако мечтите се изричат на глас, тогава те определено ще бъдат чути и в точния момент ще станат реалност.“

6.„Ниското самочувствие е обратната страна на егоизма. Човек, който живее с ниско самочувствие, винаги се бори за внимание и чувства необходимост от постоянно уверение, че всичко е наред.”

7.„Мисля, че е необходимо да харесваш себе си, защото това е важно за самочувствието. Наречете го, както искате: его, суета, но човек има нужда от тези качества, за да върви напред. Важно е да знаете своята стойност и да имате силни вярвания.“

Като цяло Антъни Хопкинс е философски настроен към живота и вярва, че трябва да се живее в момента – тук и сега!

8.„Цял живот съм търсил истината (смисъла на живота). И единственото, за което съжалявам, е времето, прекарано, за да разбера най-накрая… Истината е, че трябва да живеете и се наслаждавате на живота, без да го поставяте под съмнение.“

Актьорската професия, според Хопкинс, има неоспоримо предимство:

9.„Цял живот съм живял, потискайки емоциите си. Винаги съм се страхувал, че някой ден ще загубя контрол над себе си и чувствата ми ще избухнат като джин от бутилка. Това са същите чувства, които изпитвам, когато съм в роля. Пред камерата мога да дам воля на чувствата си, които никога не съм показвал пред никого. Актьорството ми дава тази безценна възможност.“

Антъни Хопкинс

10.”Каквото и да решите да направите, вярвайте в това, вярвайте в това, вярвайте в това.”, Антъни Хопкинс

Ако не вярвате, играйте на вяра. Дръжте се така, сякаш вярвате. Това е сила. Това е абсолютна власт. И тогава ще стане. Повярвай те. Това, което проработи в моя живот, ще проработи и във вашия. Никога не се отказвайте!

11.”Знаете ли, алкохолизмът е много сложно нещо. От една страна, пиеш, когато си щастлив, от друга страна, за да удавиш мъките си. Бих казал, че това е вид уязвимост, страх – всички се сблъскваме със страховете си и се чувстваме уязвими в един или друг момент от живота си. Те трябва да бъдат преодолени. Защото, ако загубите тази битка, няма връщане назад. Запомнете това!

Съберете цялата си сила в юмрук, изправете се и стигнете до края – това е пътят към победата. Не можете да си позволите да се отказвате, не можете да си позволите да се отчайвате – трябва да продължите да се борите за себе си.

За финал силно мотивиращи думи на Антъни Хопкинс: “Вярвайте, вярвайте, вярвайте! Дали сте агностик, атеист, каквото и да е, няма значение. Вярвайте, вярвайте, вярвайте! Как вярвам в …!!!”

infomax-logo-50-15-HW Антиваксърът Робърт Кенеди-младши: Излизам срещу Байдън за президентските избори

infomax-logo-50-15-HW Вълчан войвода и поп Мартин още бродят из Българско, съкровищата им светят

Tagged , , , ,
на горе