Щастието се крие в малките неща, но е трудно да го осъзнаем

Психология

Щастието се крие в малките неща, но е трудно да го осъзнаем

Понякога животът ни сервира неочаквано горчиви моменти, които въпреки горчивината им трябва да преглътнем. Така сме устроени хората, че дори и да капе кръв от сърцето ни – да продължаваме да вървим напред. Да се борим въпреки всичко. Дори и с разбито сърце. Не трябва да забравяме да живеем. Защото докато все още дишаме – всичко има смисъл. Има надежда за по-добро.

Ние сами избираме как да живеем. Трудности винаги е имало и винаги ще има. Те са част от нашия живот и са нашите учители. Всяка една трудност, през която преминаваме ни оставя урок след себе си, който трябва да помним. Но ако не успеем да го запомним и да се поучим от него, отново ще бъдем изпитани от живота.

И така докато не научим всичките си уроци. Животът е суров учител. И трябва много усилия да положиш, за да получиш шестица. Затова повечето се задоволяват с двойките или тройките. Но ти не искаш да си като тях. Ти искаш да живееш добър и хубав живот, в който да бъдеш щастлив. И знаеш ли какво? Това е напълно възможно. И зависи само и единствено от теб и начина, по който гледаш на всяка една ситуация в твоя живот.

Представяме ти някои от нещата, които ще те накарат да се радваш и да осъзнаеш колко важен и специален е твоят живот. 

 

Здрав си

Няма на света нещо, което да бъде по-важно от здравето. Нито един скъпоценен камък не би го заменило. Когато си здрав ти имаш невероятни възможности пред теб. Имаш шанса да осъществиш всяка една твоя цел, независимо колко трудна е тя. Когато си здрав ти си пълноценен. Можеш да правиш всичко. Да се радваш на малките неща, да се бориш за мечтите си, да обичаш и да се наслаждаваш на всеки един миг от живота. Здрав ли си – имаш всичко, човече. Ти си безкрайно богат.

Може да обичаш

Докато сме живи имаме шанса да изживеем невероятни емоции, които да помним винаги. Няма по-приятно чувство от любовта. И по-болезнено, разбира се, но това в никакъв случай не бива да ни отказва от това да искаме да изпитаме това чувство. Усещането е невероятно, неописуема. Кара те да се чувстваш жив, щастлив и изпълнен с положителна енергия. Да си влюбиш и да имаш семейство, което те обича – безценни подаръци, за които трябва да бъдем благодарни на Бог.

Може да си доставяш малки удоволствия

Още една причина, която напълно забранява на отчаянието да се появи в нашия живот. Когато сме живи и здрави, ние имаме възможността да си доставяме най-различни удоволствия, които да ни правят щастливи и удовлетворени. Всеки един от нас има различни мечти и предпочитания. Някои биха ги зарадвали, когато отидат на почивка с друга държава. Други пък намират удоволствието в това да излизат и да се забавляват с приятели. Трети пък изпитват удоволствие от своята работа, която им е и хоби.

Щастието е в малките неща. Но ни отнема цял един живота, за да разберем това. Жалко е, че когато го осъзнаем и започнем да гледаме на живота с други очи е малко късно… И мечтаем да имаме магическа пръчица, с която да върнем времето назад. Или пък машина на времето, която ще ни отведе в онези щастливи години, които ние тогава сме намирали за твърде скучни или трудни. Всеки един миг е щастлив. Дори и да ти носи болка. Защото независимо, че понякога плачеш от щастие или тъга.

Независимо, че има моменти, в които се разочароваш – ти живееш. Да, жив си. И имаш възможността да постигнеш всичко. Обичай силно. Целувай страстно. Следвай смело мечтите си. И един ден, когато остарееш и се обърнеш назад си кажи, че си изживял на пълни обороти този живот. И си грабвал всеки един момент, всяка една възможност, която той ти е предоставил. Живей, човече. Живей…

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе