Често срещани сексуални проблеми и как да се справим
Интимно 18+

Често срещани сексуални проблеми и как да се справим

Голям процент от хората имат задача да се справят с техните сексуални проблеми. Това не е нещо, за което наистина говорим като нация, нали? За много от нас, говоренето за секс е точно там, където обсъждаме нашите финанси и всъщност се сблъскваме със скачащите на опашка, вместо да мрънкаме гневно. Някак си сексът е отнесен към нещо, за което не говорим в учтива компания. Защо така? Сексът е страхотен!

Според изследователи от Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина, спадът в правенето на секс не е защото се чувстваме по-малко склонни да имаме малко качествено време насаме с нашия партньор(и). Половината от жените и близо две трети от мъжете биха искали да правят повече секс, но поради натоварените ни графици, стреса и чувството на изтощение, ние просто не го превръщаме в приоритет.

Възможно ли е несъзнателно да пропускаме ползите за здравето от редовното сексуално освобождаване и дали нашето нежелание да говорим за притеснения, свързани със секса, прави нещата да изглеждат много по-страшни?

Искате да излезете с него? Поканете го

7 причини да правите секс всеки ден

 6 причини, заради които спираме да правим секс

4 секс пози за по-голяма интимност

infomax-logo-50-15-HW Вижте петте тайни за добър секс

Често срещани сексуални проблеми и как да се справим

1. Намаляване на сексуалното желание и импотентност

сексуални проблеми
Често срещани сексуални проблеми и как да се справим

Загубата на либидо или намаленото желание за секс може да бъде особено често срещано при жените през определени периоди от живота им. Ако се чувствате депресирани, бременна сте или наскоро сте родили, всичко това може да са общи фактори, които могат да повлияят на вашето сексуално желание.

Други психологически или физически фактори могат да засегнат мъжете и жените. Диабет, хормонални нарушения, депресия, умора, както и зависимост (дрога или алкохол) са проблеми, които могат да доведат до загуба на либидо. Проблеми във връзката или минали сексуални преживявания също могат да повлияят на желанието ви за полов акт.

Въпреки че намаляването на сексуалното желание не е непременно причина за безпокойство, ако се притеснявате, че това може да повлияе на връзката ви, да причини разочарование, спорове или дори да ви остави да се чувствате сякаш се отдалечавате, може да е време да потърсите помощ. Това е от тези сексуални проблеми, с които трябва бързо да се справите.

2. Сексуална зависимост

сексуални проблеми
Често срещани сексуални проблеми и как да се справим

Докато хората се шегуват, че са нимфоманки и сексуално зависими от доста време, Световната здравна организация (СЗО) едва наскоро прие сексуалната зависимост като признато състояние на психичното здраве. Известно още като натрапчиво сексуално поведение, много експерти се надяват, че това официално признание ще помогне да се разсеят срамът и тревогата, които може да спират хората да търсят помощ и подкрепа.

Но как да разберете дали сте пристрастени към секса? И как да започнете да търсите подкрепа? Съветникът и заместник-председател на Асоциацията за лечение на сексуална зависимост и компулсивност (ATSAC), Иън Бейкър, обяснява как идентифицирането на сексуалната зависимост не е толкова просто, колкото оценката на това колко порно гледате или колко често мастурбирате.

Не казваш просто, че си пристрастен към секса, защото гледаш един час порно на ден.  Сексуалната зависимост също се спада към графата сексуални проблеми.

3. Преждевременна еякулация

сексуални проблеми
Често срещани сексуални проблеми и как да се справим

Твърде бързата еякулация (известна като бърза или преждевременна еякулация) е един от най-големите сексуални проблеми. Въпреки че няма стандарт или подходяща продължителност на секса, едно проучване разкри, че средното време, необходимо на мъжа да еякулира след започване на проникващ полов акт, е около пет минути и половина.

Честите причини за проблеми с еякулацията могат да включват депресия, стрес, безпокойство относно представянето и проблеми във взаимоотношенията, както и физически проблеми като развлекателни наркотици, проблеми с простатата или щитовидната жлеза.

Международните насоки казват, че редовното идване в рамките на една минута след влизането на партньора ви се счита за преждевременна еякулация. Въпреки че проучванията са установили, че преждевременната еякулация може да има някакво въздействие върху всички участващи страни, струва си да се отбележи, че няма правилен или грешен начин за постигане на взаимно сексуално удовлетворение. От вас (и вашия партньор) зависи да намерите това, от което сте доволни. Ако предстоящото време ви причинява страдание или емоционален смут, може да си струва да потърсите съвет.

Tagged ,
на горе

Имате ли 18 години ?