Тайните на сушените сини сливи
Идеи за дома Интересно

Тайните на сушените сини сливи

Сушени сини сливи – колко често ги ядете? Ако отговорът е рядко, то прочетете следващите редове, за да изтичате да си купите от тях още сега. Заредени с хранителни вещества, които предпазват костите ви и подобряват цялостно здравето, сините сливи може да влязат набързо в ежедневието ви.

Сушените сливи съдържат прилично количество захар, но тя в плодова захар (фруктоза), а пък това че тези плодове са препълнени с фибри забавя усвояването на захарта в кръвта. Или иначе казано, не се притеснявайте, че сините сливи ще се отразят в повишаването на кръвната ви захар – фибрите се грижат за това.

Фибрите също могат да помогнат в борбата със запек и други храносмилателни проблеми – например хемороидите. С похапване на сини сливи ще помогнете увеличаването на полезните бактерии в червата, а това от своя страна ще допринесе за загуба на тегло. Доказано е, че с приема на тези плодове бързо достигате до ситост, което ще ви предпази от преяждане. Сливите също имат сериозно количество важни хранителни вещества. Сред тях са ключови витамини като витамин А, К, В6, ниацин, желязо, а и калият, който помага за храносмилането и кръвното налягане.

Никак не е за пренебрегване ползата на сушените сини сливи за здравето на мускулите и костите. И заради тази причина те трябва да са неизменна част към диетата ви. Сливите съдържат в себе си минерала бор – той е необходим за изграждането на костите и мускулите. Проучване доказва, че консумацията на сини сливи предотвратява загубата на костна маса при жени в постменопауза и са склонни към остеопороза. Имайте предвид, че изследването е направено сред жени, консумирали само по пет-шест сини сливи на ден.

Сините сливи имат много ползи за красотата. А причината е: заредени са с желязо. Недостигът на желязо е много често срещан при жените в по-напреднала възраст, а това причинява окислително увреждане на кожата – или повече бръчки и сух вид, а и косопад.

А добрата новина е, че за да забележите ефектите за добрия ви външен вид и здраве, е достатъчно да хапнете по пет-шест сливи на ден. А вариантите за консумация не са малко. Можете да ги хапвате, както ги купите, можете да ги добавите към печива, да ги добавите към смутито ви, да си ги направите на сладко и да ги намажете на филия. Можете да ги сварите и на ошаф (компот от сушени плодове). Рецепти със сушени сини сливи има в изобилие.

Tagged , ,
на горе